Osariigi vanglates on välja töötatud kolmeaastane raviprogramm, mille raames muude võtete seas õpetatakse vägistajatele ja pedofiilidele teadlikku käsikiimlust, et oma tunge mitte kõrvaliste isikute peal rahuldada.

St Albansi vangla raviprogrammist võtab osa 36 seksuaalahistajat. Iga nädal on kümme tundi ravi, muuhulgas õpetatakse vägistajaid end ohvri rolli asetama ja masturbeerima.

Raviarst Gary Alleni sõnul õpetatakse kinnipeetavatele, kuidas arendada oma seksuaalfantaasiaid nii, et nende objekt oleks sobivas eas ja siis seda silme ette manades omaette onaneerima.

Ta rõhutas, et fantaasiaisik peab olema sobivas vanuses ja kontekstis ning kujutluses vahekorraga nõustuma. Tulemuseks peaks olema mõlema poole rahuldus.

“Pärast orgasmi jätkavad nad veel umbes 30 minutit enese erutamist, pöördudes sedakorda oma haiglase fantaasia objekti poole. Neile õpetatakse, kuidas mõnd momenti ikka ja jälle korrata, rõhutades ohvri vanust ja asjaolu, et tegu on jõu kasutamisega. Eesmärgiks on tüdimuse tekitamine ja nii objekti ahvatlusest üle saamine,” seletas Allen.

Õppetund võetakse makilindile, mida arst kuulab, et kontrollida, kas patsient kasutab õiget tehnikat. Raviseanssi viiakse läbi vähemalt 20 korda.

“See on väga mainekas programm, mida on rakendatud juba 1983. aastast peale. Seda on õpetatud sadadele vangidele ja meil on andmeid, mis näitavad, et see toimib siin ja toimiks mujalgi,” ütles Vermonti ümberkasvatusameti direktor Richard Turner.

Vermont on jälginud masturbatsiooniprogrammi läbi teinud vangide edasist elu ja avastanud, et sama kuritegu sooritab vabanemise järel uuesti alla kuue protsenti vangidest. Ravimata vägistajaist läheb samale teele 30 protsenti.

Seksuaalkurjategijate kohtlemine on USA-s tõsine probleem. Justiitsministeeriumi statistika järgi mõisteti 1990. aastate keskel oli ümberkasvatamisele määratud 234.000 vägistajat ja seksuaalahistajat.

Samal ajal istus seksuaalkuritegude pärast vangis 88.000 inimest.

Mõned osariigid on kasutusele võtnud Vermonti programmi, teised aga üritavad probleemi omal moel lahendada.

Vähemalt üheksas USA osariigis on vastu võetud keemilist kastreerimist lubavad seadused. Süüdimõistetule süstitakse vabadusse lastest hormooni, mis alandab testosterooni taset. Sel meetodil on aga omad vead. Kui inimene hormooni süstimisest loobub, muutub ta kiiresti taas ohtlikuks. Ravi ei pruugi ka igaühele sobida ja võib maksma minna üle 2000 dollari aastas.

Mõnes osariigis, selhulgas Texases, Floridas ja Californias, on lubatud kirurgiline kastreerimine.