Vanglas viibiva Roberto “El Osito (Karu)” Escobari raamat jutustab Pablo Escobari suhetest mitme omaaegse liidriga nagu Panama eksdiktaator Manuel Antonio Noriega ja ametivõimude eest peitu pugenud Peruu’s endine luureülem Vladimiro Montesinos.

Katked raamatust “Mi hermano Pablo” (Minu vend Pablo), milles tõotab tulla terve Ladina-Ameerika bestseller, avaldati kord nädalas ilmuvas Colombia uudisteajakirjas Semana.

Medellini narkokartelli juhina kolme miljardi dollari suuruse varanduse kokku ajanud Pablo Escobar suri 1993. aasta detsembris Kirde-Colombias tulevahtuses politseiga.

Vend Roberto kirjutab, et Pablo kasutas kokaiini maalt väljatoimetamiseks lennukeid ja kahte kaugjuhtimisega allveelaeva.

Vedamaks naaberriigist Peruust Colombiasse suuri kokaiini tooraine kokapasta koguseid, ehitas Escobar Colombia idatasandikele oma labori lähedusse lennukite stardiraja.

Et seda õhust ei märgataks, püstitati lennuvälja kohale terve küla. Stardirajal seisvad hooned ehitati puust ratastele ja neid oli võimalik kolme minutiga minema veeretada, kui narkolennukil oli vaja õhku tõusta või maanduda.

Korrates süüdistusi, mis Peruu ametnikud on juba tagasi lükanud, väidab raamat, et Montesinos suunas miljoni dollari väärtuses narkoraha Peruu ekspresidendi Alberto Fujimori esimesse valimiskampaaniasse kümme aastat tagasi.