“Minu firma traktorist jäi mullu suvel purjus peaga traktoriroolis vahele. Kuna tal pole raha 12 600 krooni suuruse trahvi maksmiseks, määrati talle 21 päeva aresti,” räägib Sergei ülemus Ivar SL Õhtulehele.

“Läksin teda esmaspäeval Pärnu politsei arestimajja viima, aga sealt öeldi: “Oi, vabandust! Meil pole ruumi! Vanglasse on järjekord!” Ja paluti 30. märtsil tagasi tulla.”

Lääne politsei korrakaitseosakonna ülemkomissar Tarmo Vanamõisa seletab, et kuigi arestimaja kohtade arv ja järjekorra pikkus pole üldse ajalehejutt, võis koomiline segadus tekkida sellest, et kohtunik ei tea otsust tehes, kas kinnipidamsiasutuses on määratud päeval vabu kohti või mitte.

“Samuti peab prefektuur järgima isikute arestimajja paigutamisel eraldi hoidmise printsiipi,” sõnab politseinik, st eraldi peavad olema nii mehed ja naised, alaealised ja täiskasvanud kui kinnipeetavad ja vahistatud.

Komissar jätkab, et ülerahvastatuse korral saadetakse kohtule teatis otsuse täitmise edasilükkumisest.

“Arvestasin, et Sergei istub 21. märtsist 21 päeva kinni ja tuleb tagasi. Aga nüüd pean kevadtööd ja künnid edasi lükkama,” on Ivar endiselt pahane.