Riigikaitse luureagentuuri (DIA) endine direktor Flynn on Trumpi rahvusliku julgeoleku küsimustes nõustanud juba kuid. Rahvusliku julgeoleku nõunikuna töötaks ta Valges Majas ning tal oleks presidendile hea ligipääs. See ametikoht ei nõua senati heakskiitu, vahendab Associated Press.

Ametnik ei öelnud, kas Flynn võttis pakkumise vastu, mis jätab võimaluse, et asi pole veel lõplikult otsustatud.

Detsembris 58-aastaseks saav Flynn saavutas armees nutika luureprofessionaali ja otseütleja maine. Ta läks erru 2014. aastal ning on olnud president Barack Obama Valge Maja ja Pentagoni raevukas kriitik eriti seoses lähenemisega ülemaailmsetele asjadele ja võitlusele Islamiriigiga.

Flynn on kutsunud Washingtoni üles tegema tihedamat koostööd Moskvaga ning tema soojad tunded Moskva vastu on mõningaid rahvusliku julgeoleku eksperte muretsema pannud.

Eelmisel aastal sõitis Flynn Moskvasse, kus esines koos Venemaa presidendi Vladimir Putini ja teiste Vene ametnikega propagandakanali RT üritusel. Hiljem seletas Flynn, et talle maksti osavõtu eest ja heitis kõrvale väited, et ta aitab Vene propagandale kaasa.

Väljaande Politico teatel on Flynn ka korduvalt RT-s sõna võtnud ning rääkinud seal, et USA ja Venemaa peaksid tegema tihedamat koostööd Islamriigi vastu võitlemisel ja Süüria kodusõja lõpetamisel.

Intervjuus Washington Postile ütles Flynn, et RT on täpselt samasugune nagu CNN.

„Venemaal on oma rahvusliku julgeoleku strateegia ja me peame seda austama,“ ütles Flynn RT-le. „Ja me peame püüdma välja mõelda, kuidas kombineerida Ühendriikide rahvusliku julgeoleku strateegia Venemaa rahvusliku julgeoleku strateegiaga, vaatamata kõigile väljakutsetele, millega me silmitsi seisame.“

2016. aastal antud intervjuus Politicole ütles Flynn, et ta arvab küll, et Putin on totalitaarne diktaator ja kõrilõikaja, kes USA huve silmas ei pea, ning nimetas Trumpi kiitust Putini aadressil ületähtsustatuks, kuid jätkas:

„Aga Putin on nutikas ja taiplik ning ta on viinud läbi tegevusi Ukrainas ja mujal, mis on piiranud meie võimalusi, ning USA ja NATO reaktsioon on olnud pelglik. Ma arvan, et Trumpi tugevus seisneb meisterläbirääkija olemises ja ta tahab Venemaaga asjade ajamises nii paljusid võimalusi kui võimalik.“

Flynn on ka olnud valjuhäälne islamistide eest hoiataja, kes kurtis juunis CNN-ile, et USA peaks radikaalse islami diskrediteerima, kuid praegu ei lubata seda teha. Flynn süüdistas juulis New York Timesis Obama administratsiooni Islamiriigi-vastase strateegia puudumises ning augustis esines ta islamismivastase organisatsiooni Act for America üritusel Dallases, kus ütles, et islam on poliitiline ideoloogia ning et see varjab ennast religiooni maski taha.