Peatähelepanu on koondunud Tallinnas Lasnamäe tagumises otsas baseeruvale röövlibandele ja Kanuti pargis aega veetvatele noortele. Sellest videost nähtub aga, et lihtsalt lõbu pärast inimeste peksmine on levinud ka väiksemates kohtades. Video saatis Delfile lugeja Elvast. Avaldame salvestise lootuses, et kogukonna hukkamõist aitab vägivaldseil noorukeil õigele teele pöörduda.

Ka politseini jõudis see video sotsiaalmeedia vahendusel ning üksikasjade selgitamiseks alustati kohe ka kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist. Pärast vägivaldse video ilmsiktulekut peeti üks noormeestest kuriteos kahtlustatavana kinni. Ta viidi arestimajja ning homme otsustatakse tema vahi alla võtmise vajadus. Tegu on noormehega, kes lõi kannatanut kahel korral rusikaga pea piirkonda.

Mees, keda löödi, on tuvastatud ja viibib hetkel politseimajas, kus politsei võtab tema selgitused juhtunu kohta. Samuti on politsei tuvastanud intsidendiga seotud noormehed, kelle ülekuulamine ootab samuti ees. "Tegemist on probleemsete noorukitega, kes on politseile varasemast tuttavad," kommenteeris Tartu politseijaoskonna politseimajor Üllar Sõmera.

Politsei taunib sügavalt vägivaldset käitumist ning rõhutab, et sellele ei ole ühtki õigustust. Sõmera lisas hoiatavalt: "Samamoodi on taunitav käitumine see, kui vägivallale kutsutakse üles reageerima omakohtuga."

Sõmera sõnul on selliste tegude märkamine ja õigel ning ohutul viisil sekkumine igati vajalik, sest seda keerulisem on ka õigusrikkujatel tegutseda. "Nii väärib tunnustamist nende inimeste käitumine, kes ei jäänud sotsiaalmeedias leviva video osas ükskõikseks ning informeerisid sellest kiirelt politseid," lisas ta.

Teiste juhtunu osapoolte ja täiendavate tunnistajatega käib töö selles kriminaalasjas edasi.

Täiendatud kell 19:27