Sündmust nägi pealt kannatanu sõber Markus (nimi muudetud - toim), kelle sõnul toimus kukkumine vahetult pärast Kanuti trammipeatust suunaga Linnahalli poole. Poole sõidu peal oli trammi uks avali ja Sandrit enam trammis ei olnud.

Trammiukse avasid Markuse sõnul noored poisid, "kaks-kolm venelast," nagu ta neid kirjeldas. "Vanal trammil saab avada uksi, mida nad sõidu ajal lahti tõmbasid," ütles ta. Väikest avariihooba keerates avanes trammiuks ning Mere puiestee trammirööbaste äärde Sander ka maandus. Õnnetult, peaga vastu metallpiiret.

Sander tõugati ukse avanud seltskonna poolt trammist välja tahtlikult.

Tramm sõitis pärast poisi väljakukkumist Linnahalli peatusesse ja sealt ka edasi. Sandrini jõudis esimesena ühissõidukist välja jooksnud Markus, kes nägi seal ohvrit omal jalul püsti tõusvat. "Ta kurtis, et näpp oli valus," ütles Markus, et sõber muud valu esimese hooga ei kurtnudki. Mõne minuti pärast Sander aga kaotas teadvuse ja Markus kutsus talle kiirabi.

Täna jõudis Sander Põhja-Eesti Regionaalhaigla EMO-st koju. Poiss ise juhtunust midagi ei mäleta. Ta ema sõnul oli arsti hinnangul poisi pääsemine väga napp. "Sentimeetrite mäng," ütles ta. Oleks Sander pisut teisiti kukkunud, võinuks vigastused jääda temaga ülejäänud eluks. "Läks väga õnnelikult, ainult pöial on kipsis," kommenteeris ema poisi vigastusi.

Väljakutsele reageerinud patrullpolitseinikud tulid sündmuskohale ning vestlesid sündmuskohal olnud inimestega. "Hetkel selgitame kõiki juhtunuga seotud asjaolusid. Oleme läbi vaadanud ka turvakaamera salvestised," kommenteeris politsei Kesklinna piirkonnavanem Lea Bärenson. Edasise uurimise käigus selgitatakse välja, kas poiss tõugati trammist välja. Hetkel on teada, et kukkumise hetkel tramm liikus ega olnud veel peatusse jõudnud.

Politsei palub kõigil, kes õnnetust pealt juhtusid nägema, helistada hädaabinumbril 112, kesklinna politseijaoskonna telefoninumbril 612 5488 või kirjutada rauno.rattassep@politsei.ee.