Dmitri oli 1. augustil koos kahe lapsega teel ujumistrenni, kui keeras rohelise fooritule põledes Randvere teelt Merivälja teele, kus talle sõitis otsa takso, kollane Volkswagen. Takso järel koduteel liigelnud Andres Putting jäädvustas õnnetuse ka pardakaamerale ja kirjeldas sündmusi samal õhtul lähemalt reportaažis (loe ja vaata lähemalt!).

"Nüüd, kui vanem tütar sai ka haiglast välja, tahaksin kogu meie pere nimelt tänada Sind abi eest," kirjutas Škodas juhtinud Dmitri Andresele suunatud kirjas, mille palus ka avaldada.

"Me kogesime eile midagi üsna hirmsat, kui tavapärane sõit lastega ujumistrenni järsku muutus koledaks avariiks, mis lapse jaoks lõppes magamata ööga intensiivpalatis. Kui me ronisime välja tossavast autost, siis pea oli mul üsna sassis - üks tütar nuttis valust, teine šokis, küsis, kuidas me nüüd basseini jõuame.

Mõtted keerlesid peas. Õnneks tulid Sa kohe appi, kutsusid välja kiirabi ja poltsei ja hakkasid auto ümber toimetama.

Mul on kurb tõdeda, et sellised asjad juhtuvad inimeste enda lohakusest või lollusest. Kui autojuhid natukene rohkem märgaks jalakäijaid, jalgrattureid, foori värvi, kiiruse märki, enda väsimust või napsis olekut, siis palju koledamad õnnetused jääkski juhtumata.

Kogu draama juures, said mu lapsed aga oma silmaga näha ja kogeda, mis on hoolivus, kui täitsa võõrad inimesed tulid meile appi - Sina, päästjad, arstid, politseinikud. Suured tänud teile kõigile!

Delfi toimetusele oleks mul suur palve - meie tänusõnad avalikult avaldada. Andres väärib neid tänusõnu, aga samuti tahaks me leida ja tänada veel ühte naist, kes pakkus oma abi ning tõi kodust ära minu abikaasa, et ta saaks lastega haiglasse sõita. Nii segases olukorras ei jõudnud me tema kontakte küsida. Kui te seda loete, andke palun Delfi toimetusele märku (kirjutage vihje@delfi.ee).

Veel kord tänud kõigile, kes oma abi pakkusid. Hoolivus ruulib!"