Näiteks Jääretkele (ehk Punaarmee Baltimere laevastiku taganemise) mälestusobelisk. Iseesesest on tegu pilkupüüdva ja suursuguse 35-meetrise (muide Vabadussõja võidusammas on ainult 23,5 m) obeliskiga.

Praegu, kus Maarjamäel asuv Ajaloomuuseum on saamas uut nägu, võiks mõelda ka Maarjamäe kompleksile uue välimuse ja mõtte andmisele. Selge on see, et Saksa sõjaväekalmistule rajatud osa tuleb rahule jätta, seda on niigi palju räsitud. Kuid antud obeliskiga võiks küll midagi ette võtta.

Sellest saaks suurejoonelise päikesekella konstrueerida. See annaks sellele sisutule sambale uue sisu, mida ka inimestel oleks huvitav vaatamas käia. Ei teagi, kas maailmas (või meie lähikonnas) üldse on nii suuri päikesekellasid? Sealjuures võiks lisaks olla mingi informatiivne boonus. Näiteks minuti ja täistunni plaatidel võiks olla mingid faktid Eesti või Tallinna kohta.

Kindlasti leiaks tahtmise korral palju lisaatraktsioone, mis selle kompleksi inimestele huvitavamaks muudaksid. Muidugi võib lasta sellel ka laguneda ja lõpuks kinnisvaraarendajatel täis ehitada. Valikuid on mitmeid. Kuid asukoht on iseenesest suurepärane ja koos Ajaloomuuseumiga võiks selle kujundada näiteks Eesti ajalugu tutvustavaks teemapargiks.