"Kes tahab loobuda Eesti kodakondsusest, olgu tal hea minna. Ega Eesti ei ole kärbsepaber, et siia liimitud oled. Ei meeldi Eesti, loobud Eesti kodakondsusest ja kogu lugu. Topeltkodakondsus on globaalne tõmblemine ja juurtetu identiteet. Aga kui kellelegi meeldib lepalehena tuules lennata, las käia. Ei topeltkodakondsusele!"

"Kui üldse, siis ainult NATO ja/või ELi piires. Eesti ja Norra või Eesti ja Slovakkia ühiskodakondsus tekitaks vaevalt poliitilisi probleeme, küll aga suureneb bürokraatia jne. Inimesed ju liiguvad ning valimisteks või sõjaväeteenistusse tuhandete inimeste tagaajamine on keeruline ja kallis."

"Ei saa aru, mis värk Kallasel selle topeltkodakondsusega on - kas Ilves tahab USA kodakondsust tagasi? Kodakondsus ei tähenda ainult õigusi, vaid ka kohustusi - nt lojaalsust ja truudust kodumaale. Kuidas saab lojaalne ja truu olla mitmele kodumaale?"

"Topeltkodakondsust toetavad need, kes loodavad suurendada oma valijaskonda ja vastu need, kellele toetajaid ei lisandu. Nii lihtne see ongi. Truudus ja lojaalsus on sõnakõlksud, mis poliitikas ei maksa essugi."

"Meie poliitikutel paistab olevat tõsine järgiahvimismaania - kuna mõnes riigis on miski lubatud, peaksime meie ka kohe lubama? Mis on need põhjused, miks peaksime andma kodakondsuse võimalikult paljudele inimestele? Vaja rohkem hääletajaid e-valimistele? Selles ahvimisvaimustuses tuleks siiski veidi ka sisu üle mõelda - Eesti on väikeriik, me ei saa üks-ühele võtta üle USA, Saksa- või Prantsusmaa kodakondsuspoliitikat, arvestades Eesti suurust, geograafilist asukohta (lähiümbruses asuvaid suuri paariariike) jne. Lähtume ikkagi eelkõige sellest, mis on Eestile püsimajäämiseks vajalik, mitte sellest, mida Brüsseli peremees mõnele lakeile ette kirjutab."

"Lääne-Euroopasse tööle ja pärast muretut pensionipõlve nautida Eestis kõrge välismaa pensioniga. Miks mitte? Pooldan seda saja protsendiliselt."

"Minulgi on tutvusringkonnas vähemalt kümmekond naist, kes on mõnest jõukamast lääneriigist omale mehe leidnud ja enamusel neist on ka mitu last. Topeltkodakondsus annab õhkõrna lootuse, et need lapsed kunagi siiski tulevad oma juurte juurde tagasi ja seovad end Eestiga. Teisalt ei pane topeltkodakondsus üksinda Eestit armastama, see peab olema ikka emapiimaga kaasa antud! Kahjuks on palju ka neid välismaal elavaid Eesti naisi, kes on oma juurtest täiesti lahti öelnud ega õpeta oma lastele isegi emakeelt."

"Igati poolt! Elades ise UK's ja omades Eesti passi ja kodakondsust, siis eriti praegu, mil UK on referendumi eel, olen valiku ees, mis saab kui UK astub välja EUst? Kas võtta ennast UK kodanikuks, sest oleme elanud siin 8 aastat juba, kuigi tahaks olla endiselt ka eestlane! Nii et see igati tervitatav, et saaks ikka jääda eestlaseks ja ka muu riigi kodanik olla kui on soov."

"Hallipassimehed mind ei huvita, aga sünnipärasel Eesti kodanikul võiks küll olla võimalus topeltkodakondsus vormistada. Praegu on paljudel välisriigis töötavatel inimestel raske valik, kas loobuda Eesti kodakondsusest või mitte ning otsus tehakse tihti materiaalsete väärtuste põhjal. Nii või teisiti, seadustega ei saa sundida kedagi Eestit austama ja armastama."

"Olen isiklikult täiesti vastu sellele lollile ideele, mida see suli Siim ikka ja jälle ennast ilmutada tahab, EI ja veelkord EI topeltkodakondsusele. Siis on tulevikus suhtlemine peamiselt küll vene keeles, tulge mõistusele!"