"Tean ka üht sellist 25+ aastast noorsandi, kes elab vanemate juures ja kusagil tööl ei käi. Enamiku ajast istub kodus arvuti taga ja mängib. Vahepeal käis paaris kohas tööd ka proovimas, aga ma ei tea, kas isegi kuu aega vastu pidas. A mis sa ikka rabad, kui emme-issi su eest hoolitsevad? Elämä on laiffi!" ütleb üks lugeja.

"Mina isiklikult tean kolme sellist ema-poja suhet. Ühel arstist emal poeg nagu härg istub päevadeviisi netis. Teine ema juba üle 65 ja poeg 27, aga suur asi, kui suudab nädalakese tööl käia. Kolmas on 46-aastase ema 18-aastane poeg, kes koolis käia ei viitsi, aga töö ka ei huvita. Istub ema turjal ja internetis. Neid vist on ikka kohutavalt palju," arvab teine.

"Meil naaber kirjutas oma luuser-poja lihtsalt korterist välja ja vahetas lukud ära – oligi probleem lahendatud. Tüüp vedeles mõnda aega sõprade suvilates, siis aga ajas kargu alla ja läks tööle. Nüüd on kodu, naine ja lapsed olemas ja emaga ka suhted korras," teatab kolmas.

"Itaalias ja teistes lõunamaades on igati normaalne nähtus, et 40- või 50-aastane poeg elab koos vanematega. Seal on ühtehoidmine suurem. Muidugi ei kanna vanemad kõiki kulusid – poeg ikka käib tööl ja aitab oma vanemaid," teab neljas rääkida.

"Elan vanematega. Sisuliselt ööbin seal. Käin tööl, aga tundub, et peaks kaks või kolm tööd veel otsima. Kogun raha, et korterit osta. Pool raha on koos. Tõenäoliselt saab elu läbi enne kui raha kokku saan. Üürimine on mõttetu. Ühtegi naist pole elus olnud. Tunnen end idioodi ja parasiidina. Ei mõista, milliste rahade eest ostetakse uusi autosid, kortereid ja maju. Müstilised rahad," teatab 30-aastane mees.

"Minu poeg elab ka hetkel kodus. No ei tea, mis pagana pärast me maja ehitasime, kui laps peaks võõrastele kallist üüri maksma? Ruumi jätkub ja isegi kui pojale lisaks ka külalised majas, siis ei saa arugi, et kedagi on. Meil on temast kodus abi ka. Vajalikud tööd ja tegemised saavad ikka tehtud ja tema ei pea raiskama aega üüriraha teenimise peale. Mis see peaks kellegi teise asi olema, kus keegi elab?" küsib lugeja.

"Olen üle 50, lahutatud ja elan vanemate majas. Tööl muidugi käin, aga palka saan alla keskmise. Niimoodi elades hoiab peaaegu kolmveerand sellest kokku. Alternatiiviks oleks üürimine. Talutava ühetoalise hinnad algavad Tallinnas summast 280-300 pluss (!) kommunaalid. Nii ma siis tiksun vanemate juures ja maksan ainult kommunaalide ja toidu eest," seletab teine.