Tehke endale juba kord selgeks, et meil on talvel maas jää! Must jää muide tekib maha isegi nelja soojakraadi juures ja sellega tuleks arvestada sügisest kevadeni. Selles ei ole süüdi teehooldus vaid meie kliima. Keegi ei tea ette, mis kellaajal mõni teelõik võib jäässe minna.

Ainus võimalus viia libedus miinimumini oleks lasta soolapuisturitel 24 tundi ööpäevas kõikidel Eesti teedel ringi sõita ja isegi siis ei saaks olla sada protsenti kindel, et kuskil vahepeal jäässe ei tõmba. Küll aga maksaks selline teguviis meeletult palju raha ja rikuks teid. Ühtlasi oleks tegu reostusega, mis jõuaks lõpuks ka põhjavette, mida me endale sisse joome.

Äkki õpiks libedaga sõitma, selle asemel et kiruda teehooldust? Hakkame ise vastutama oma tegude eest autoroolis ja ärme süüdistame teisi oma rullnokkluses. Ma näen pidevalt, kuidas libedaga kihutatakse. Ime pole, et õnnetused juhtuvad.

Probleemiks on ka lamellrehvide pooldajad. Jää peal lamell paraku erilist pidamist ei paku ja tihti on just lamellidega sõitjad need, kes loodavad igal pool soola peale. Soomes näiteks on naastrehvid au sees ja lamellide populaarsus näitab vähenemise märke. Ostke endale palun korralikud naastrehvid. Enne seda pole küll kedagi muud oma hädades süüdistada.