Kaarsilla juures bussist väljudes algas iga-aastane suvaliste inimeste kallistamise ralli. Täiesti võõrad neiud hüppasid ligi ning soovisid juba pool tundi enne keskööd meile head uut aastat. Õnneks sel aastal keegi ülevoolavalt musitama ei kukkunud, kuna ilmselgelt oleks see põhjustanud probleeme minu ja kaasas olnud elukaaslase vahel.

Varasematel aastatel on aga ikka trehvanud ka veel ülemeelikumate piduliste otsa sattumisega. Eks ühel õhtul aastas tunnevad paljud end julgemana kui ülejäänud kaheteist kuu jooksul kokku.

Saluut algas täpselt südaööl ning pakkus saja tuhande elanikuga linnale igati väärilise vaatemängu. Kõvad kärgatused kõmisesid kehast läbi ning eriti uhked ilutulestiku paketid küündisid lausa üle jõekalda teisel pool vaatlevate inimeste peade kohale. Enamik rakette jäid siiski madalama lennuraadiusega, ega jõudnud jõe vastaskaldale kogunenud rahva kohale.

Pärast võimast ilutulestikku end koduteele sättides saime paraja tragikomöödia tunnistajateks. Selja tagant kostus mööduva naise noomitus kakerdavale noormehele: "Sul on rase naine kõrval, ära teine kord enam nii tee!"

Peagi jõudis noomida saanud noormees koos oma lapseootel pruudiga ka meie vaatevälja. Vaene noorhärra oli oma joomisvõimeid üle hinnanud ning mitmel korral jäistesse lompidesse prantsatanud ja teksad lootusetult märjaks teinud. Saatuse tahtel sattus paarike üle sebra minema täpselt politseibussi eest. Politsei aga noormehe ja tema last ootava pruudi vastu huvi üles ei näidanud.

Mõned meetrid sebrast eemal kukkus noormees aga uuesti lumme ning tema õrnas seisundis naine sai teda uuesti püsti tirima hakata. Jäi üle loota, et lapse ilmaletuleku ajaks on mees end kätte võtnud ja suudab lapsele siiski isa eest olla.

Aastavahetus Tartus jäi siiski meelde pigem positiivses võtmes. Rahvas oli sõbralik ja ühtegi tülinorijat õnneks silma ei jäänud. Kõigile Delfi lugejatele üle Eesti: head uut aastat Tartust!