Eile õhtul läks lõplikult lukku valimiskogu liikmete nimekiri. Võitlus käib aga nende valimiskogu liikmete nimel, kes ei kuulu ühtegi erakonda ja neid on kokku 106. Kõikide erakondade esindajad ütlevad, et parteitud valimiskogu liikmed on just nende kandidaadi poolt, vahendas ERR "Aktuaalset kaamerat".

"Väga paljud tegelikult on," usub IRLi esimees Margus Tsahkna. "Kui me vaatame viimase nädala sündmusi, et tuletatakse Siim Kallasele meelde VEB fondi, Marina Kaljurannale perekond Rosimannustega seotud Autorollo skandaale. Mailis Reps on väga selge sõltumatu kandidaat. Seega sellist sõltumatut kandidaati, keda valijamehed tahaksid valida ja nad teaksid täpselt, kes ta on, võib-olla see on see, mis aitab Allar Jõksil koguda hääli".

Kõik erakonnad loevad kandidaadi toetust suuremaks kui parteipiletite hulk, kuid see on arusaadav, sest kokku tuleb saada 168 häält. Üks nii-öelda vaba hulk hääli näib olevat ligemale 50 sotside häält, sest nemad langetavad alles esmaspäeval otsuse, keda toetada.

Samas ei usu enam ükski erakond, et president esimeses voorus ära valitakse ja seega tuleb koguneda järgmise laupäeva teises pooles uuesti.