Tänasel Keskerakonna fraktsiooni tööseminaril osalesid arutelus ka presidendikandidaadid Mart Helme ja Allar Jõks. "Me oleme õnnelikus olukorras, kus meil on põhjust eeldada, et igas valimisvoorus saame me anda oma hääle enda esimesele valikule," ütles Simson Delfi reporterile. "Pigem me vaatasime täna seda, et mis saab nende kandidaatide toetamisest, kes mõnes valimisvoorus oma eelistust valimissedelilt ei leia. Aga siduvat kokkulepeted ei teinud," selgitas ta tänase arutelu sisu.

"Nad mõlemad on tuntud inimesed. Mart Helmega oleme poolteist aastat opositsioonis töötanud. Aga me ei pea kaaluma, kas me tahame neid toetada, sest meil on oma kandidaat, keda me saame toetada igas riigikogu voorus kui ka valimiskogus," ütles Simson.

Teiste erakondade toetuse otsimisega Keskerakond Simsoni sõnul ei tegele. "Oma igapäevases töös teeb Mailis Reps pidevalt koostööd teiste opositsiooni fraktsioonidega. Me saime ka sellise kokkuleppe juba möödunud kuul, et Allar Jõks tuli siia Keskerakonna fraktsiooni ette, siis teda esitanud fraktsioonid IRL ja Vabaerakond lubasid vastu kutsuda Mailis Repsi enda ette. See veenmistöö on Mailise teha," rääkis ta. "Nii mõnegi erakonna esindajad on öelnud, et Mailis on nende eelistus number kaks."

"Kui otsitakse konsensuskandidaati, siis see ei saa olla Reformierakonna dikteeritud. See ei saa olla selline ,et opositsioon ühe käeliigutusega kõrvale lükatakse ja öeldakse, et teie ainuke rõõm on anda oma hääled reformi kandidaadile," ütles Simson Reformierakonna ja sotside koostöö kohta.

Simsoni arvates valitakse president valimiskogus ning see toob protsessi rahvale lähemale. "Kui riigikogus üritab peaminister meile öelda, et hea president on see, kelle saab panna lennukisse ja saatma meid esindama eestist ära siis omavalitsuste esindajad ütlevad, et hea president on see kes on kohapeal," arvas ta.

"Mailis Repes andis oma ülevaate kohtumistelt Eestis ja see oli väga lootusrikast. Ta on teinud erinevalt teistest kandidaatidest väga palju tööd loomaks sidet kohalike omavalitsustega," ütles Simson