Seni küsitlustes kõrgeima toetuse poolest välja paistnud välisminister Marina Kaljurand vastas, et tal ei ole ei kampaaniat ega eelarvet. "Ka järgmised nädalad veedan välisministrina erinevatel kohtumistel väljaspool Eestit," märkis ta. "Kõik, kes minuga kaasa mõtlevad, millised on järgmise Eesti presidendi olulisimad väljakutsed ja kuidas nendele väljakutsetele üheskoos vastu astuda, teevad seda vabatahtlikult," lisas Kaljurand.

Reformierakonna valijate seas toetust kasvatanud ja Kaljurannast möödunud Siim Kallas ütles, et konkreetset eelarvet presidendivalimisteks tal veel tehtud ei ole, mida ta põhjendas sellega, et praegu pole veel isegi selge, kes saavad esitatavad kandidaadid olema nii parlamendis kui valijameestekogus. Presidendikandidaadiks saamise valmisolekust teatanud Urmas Paet kinnitas samuti, et sellist eelarvet pole temalgi.

Delfi TV uudistesaade "Sensor" uuris riigikogulastelt, keda nemad järgmise presidendina eelistaksid, ja enim hääli sai saadikuilt Marina Kaljuranna kõrval riigikogu esimees Eiki Nestor. Kampaania eelarve küsimusele saatis Nestor vastuse otse Euroopa Liidu spiikrite konverentsilt. "Aus vastus on, et siiani pole sellega tegelenud," tunnistas Nestor. "Seejuures olen veendunud, et riigikogu liikmete eelistusi klippide ja reklaamiga muuta pole võimalik," kommenteeris ta.

Keskerakonna üks presidendikandidaadi kandidaate Mailis Reps sõnas, et konkreetne eelarve puudub ka tema kampaanial, ja seda seetõttu, et kulutused selguvad jooksvalt. "Olen muidugi endale mingisugused eelarve üldpiirid ette seadnud, kuid kinnitan, et tegemist on võrdlemisi tagasihoidliku numbriga," rõhutas Reps.

Tema sõnul on selge, et peamised kulutused ei tule mitte tellitavatest reklaamidest, vaid asjaolust, et mööda Eestimaad tuuritamine lihtsalt nõuab väljaminekuid. "Olen võtnud eesmärgiks kohtuda võimalikult paljude Eesti inimestega ning sellest ka kulutused," selgitas ta.

"Erinevalt paljudest teistest kandidaatidest ei ole ma palganud endale suhtekorraldusfirmat ning seega võib eeldada, et minu kulutused jäävad neile ka alla. Nagu juba mainitud, pean meedianuppudest tähtsamaks rahva arvamuse küsimist. Selle peale tehtavatest kulutustest ei ole mul ka kahju," lisas Reps.

Repsile Keskerakonnas konkurentsi pakkuv Peeter Ernits sõnas, et temalgi pole ses mõttes reaalset presidendikampaania eelarvet, et kuskil ühtegi numbrit kirjas ei ole, vaid kampaaniale kulunud summa selgub hiljem. "Suhtlen ise ja kasutan suurte kogemustega vabatahtlikke," selgitas Ernits, miks kampaania n-ö päris eelarvet pole vajanud.

Oma valmisolekust presidendiks kandideerida teatas esmaspäeval ka endine õiguskantsler Allar Jõks, kelle sõnul pole tema kampaania eelarve kuigi suur. "Kuivõrd suuri väljaminekuid ei ole ette näha, siis ei ole ka eelarve suur. Kujuneb vastavalt vajadusele," lausus Jõks.

Vähem või rohkem kindlamate presidendikandidaatidena on kõlanud ka Jaak Jõerüüdi, Indrek Tarandi, Edgar Savisaare, Mart Helme ja Marina Riisalu nimi, kuid nemad seni Delfi küsimusele vastanud pole.