Venemaa maailmakoristuspäeva liikumise koordinaator on Tallinnast pärit Tatjana Lavrova, kes on lõpetanud Lasnamäe Vene gümnaasiumi, Tallinna Ülikooli ja Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli. Tatjana on alati olnud haaratud looduse ja keskkonnakaitsega seotud teemadest. Ta oli vabatahtlikuks ka esimese "Teeme Ära" juures 2008. aastal.

Tatjana on varasemalt töötanud ka Eesti venekeelses meedias ja meenutab siiani, et, ajairjanduses oli üks raskemates ülesannest, see kuidas selgitada venekeelsele publikule, mida "talgud" tähendavad, kuidas need erinevad laupäevakutest ja miks nad üldse peaksid nendega ühinema.

Nüüd läks noor naine laia Venemaale sama asja ajama ja ärgitab kohalikke aktiviste oma entusiasmiga parimal võimalikul moel läbi viima Maailmakoristuspäeva Venemaal. Praegu on Tatjana ökoloogilises laagris Baikali järve ääres, kus ta kohtub kohalike Teeme Ära («Сделаем!») aktvistide rakuga. Lisaks sellele tegeleb Tatjana konnade päästmise, heategevusürituste korraldamise ja holistika kunsti tundma õppimisega.

15. september on maailmakoristuspäev – maailma ajaloo suurim kodanikualgatus, mis on alguse saanud Eestist ja mida juhitakse Eestist. Ühel ja samal päeval hakatakse maakera puhtamaks koristama korraga ligi 150 riigis.