Eesti Liikluskindlustuse Fond teatas, et saatis eelmisel aastal 60 800 meeldetuletust automaatse liikluskindlustuse vältimiseks, mida oli 8000 võrra rohkem kui tunamullu. Automaatne liikluskindlustus on kindlustamata sõiduki sundkindlustus, mis tekib kindlustuslepingu sõlmimise kohustuse täitmata jätmisel.

Liikluskindlustuse fondi juhatuse liikme Lauri Potsepa sõnul on meeldetuletuste arv peamiselt kasvanud inimeste teadmatuse ja unustamise tõttu. "Vaatamata sellele, et automaatse liikluskindlustuse süsteem töötab juba neli aastat, jääb paljudel kindlustuslepingu sõlmimise kohustus täitmata. Kui LKF-i meeldetuletusele ei reageerita ja liikluskindlustuse lepingut ei sõlmita, siis tuleb kindlustuskohustusega isikul tasuda automaatse liikluskindlustuse makse," ütles Potsepp.

Tema sõnul tasub automaatset liikluskindlustust vältida - see on tavalisest oluliselt kallim. "Automaatse liikluskindlustusega sõidukiga kahju põhjustamisel hüvitab teistele tekitatud kahju liikluskindlustuse fond, kuid õnnetuse põhjustajal tuleb kanda 640-eurone omavastutus," märkis Potsepp.

2018. aasta lõpus oli Eestis 13 293 automaatse liikluskindlustusega sõidukit või nende haagist.