Maanteeameti peadirektor Priit Sauk tõi välja, et tänavu teeb amet ehitus- ja remonditöid enam kui 2000 kilomeetri ulatuses. Mullu ehitati uusi teid seitsme, tänavu aga 14 kilomeetri ulatuses.

Jätkuvad ka tööd Maanteeameti läbi aegade suurimate objektidega: Kose-Ardu maksumusega 44 miljonit eurot ja Ardu-Võõbu maksumusega 33 miljonit eurot.

Pindamistöid tuleb tänavu ligi 1222, taastusremonti 224 kilomeetri ulatuses. Lisaks on plaan likvideerida 54 liiklusohtlikku kohta ja remontida 20 silda.

Samuti seisab ees ligi 80 kilomeetrit katete ehitust kruusateedele ning 286 kilomeetrit olemasolevate kruusateede säilitusremonti. Teedevõrgu arendamise investeeringuid on tänavu kokku 184,8 miljoni euro eest.

Lisaks sai liikluskomisjon ülevaate liiklusohutuse olukorrast. Tänavuse esimese viie kuu jooksul kasvas inimkannatanuga liiklusõnnetuste arv 8% võrra, vigastatute arv kasvas 10 ja hukkunute arv 45% võrra.

Viie kuu jooksul toimus kokku 520 liiklusõnnetust (mully 482), neis sai vigastada 651 (mullu 590) ja hukkus 29 (mullu 20).

Liikluskomisjoni juhi majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni sõnul algab liiklusohutus igast inimesest endast.

„Meie teed muutuvad aasta-aastalt paremaks, sõidukid turvalisemaks, aga ainult sellele lootma jääda ei saa. Mul on suur palve enne algavaid pühi – me kõik võiks korraks mõelda nii enda kui teiste ohutusele ning käituda liikluses viisakalt ja turvaliselt. Silm tasub peal hoida ka sõpradel,“ lausus minister.

Liikluskomisjoni ülesanne on rahvuslikust liiklusohutusprogrammist tulenevate tegevuste koordineerimine, valitsuse nõustamine liiklusohutusega seonduvate küsimuste lahendamisel, liiklusohutusalaste strateegiliste eesmärkide ja prioriteetide seadmine ning ettepanekute tegemine valitsusele liiklusohutusega seonduvate probleemide lahendamiseks.