Greta ema Mailis Sütiste-Gnannt on eestlannast germaani filoloog, Greta isa Gerhard Gnannt on sakslasest panga börsisüsteemide ekspert ja nende kodu on Prantsusmaal. Ema ja tütar on talvel tulnud Prantsusmaalt Eestisse, et külastada Greta vanemat venda ja vanaema. Eriti ootab esimeses klassis õppiv Greta kohtumist oma Eesti koolikaaslastega.

Seitsmeaastane Greta räägib eesti, saksa ja prantsuse keelt. Ta käib Prantsusmaal elukohajärgses koolis ja on samal ajal ka Viimsi Keskkooli 1A klassi õpilane.

"Ma teadvustan enda eestlust võõrsil elades rohkem. Mul on seal ikka Eesti kaart seinal, Eesti lipp toas, meil on laual võimalikult tihti Eesti toit. Tähistame Eesti tähtpäevi ja teeme nende puhul alati ka Eesti rahvustoite. Ma olen muutunud leplikumaks, tolerantsemaks ja rahvustunne on just seal elades kuidagi eriti tugevaks läinud. Ma püüan Gretale pakkuda eestikeelset haridust," räägib Greta ema Mailis.

"Kui Greta sai kolmeseks, tundsin, et laps peaks saama ikka omavanustega ja oma keeles ka suhelda. Kujuneski niimoodi välja, et juba viiendat aastat käivad meie juures koos väikesed eesti lapsed ja tähistame koos Eesti tähtpäevi."

Greta õpetas prantsuse koolis ka teistele eesti keelt. Klass õppis temaga koos laulu „Mu koduke on tilluke” ja eestikeelseid sõnu sellest: kodu, ema, isa, koerake, kiisuke, auh, näu. Koos joonistati ka Eesti lippu.

Loe Greta perekonna multikultuurset lugu pikemalt juba peagi ilmuvast Pere ja Laps ajakirjast!