Laeva restoranis valgustustehnikuna töötanud, õnnetuse hetkel 18-aastane Andrus Kullamaa kirjeldab ülekuulamisel muuhulgas inimeste kukkumist kaldusel tekil, kaasreisijate aitamist, päästevestide jagamist.

"Inimesed üritasid ronida üle reelingu laeva vasakule küljele, mis oli horisontaalselt mere pinna suhtes. Mina hoidsin kinni laeva ühe akna trellidest, nägin veel, et laev hakkab oma põhja ülespoole keerama, ja et inimesed üritavad ümber paikneda laeva põhjale, kui laine viis mind kaasa," räägib ta saatuslikest hetkedest.

Sõpradega laevareisil olnud keskkooliõpilane Jürgen Korjas meenutab oma pääsemise lugu, mis algas, kui oli viibinud ööklubi kõrval asuvas tualettruumis ja laev järsku ühele küljele vajus.

"Kaks inimest hüppasid veel paati ja siis tekkis rüselus ja selle rüseluse ajal keeras laev end veel. Siis libisesime vette. Samal ajal oli vees palju päästeparvesid, katkiseid paate, paadi osasid. Vees tekkis suur rüselus. Püüdsin pääseda paati, kuid jäin kahe kummipaadi vahele. Sealt rabelesin kuidagi lahti. Siis sain päästepaadi peale. Hiljem mind päästeti," kirjeldab ta pääsemise lõpuhetki.

Andrus Kulamaa ülekuulamise protokoll:

Jürgen Korjase ülekuulamise protokoll