Valisime välja isikud, kes pälviksid valija toetuse. Enamusel neist võiks Riigikogus olla ajada mingit laadi ühiskondlik missioon. Teised on need, kes saaksid oma sotsiaalse kapitali realiseerida ja läbi selle mugavama elu peale minna.

Nimekirjast jäid välja need, kes on hiljuti kinnitanud, et nad järgmistel valimistel kindlasti ei osale (Riho Terras, Gerd Kanter), aga ka neid, kellele väidetavalt on juba mõni erakond "käpa" peale pannud (nagu EKRE Leo Kunnasele).

Evelin Ilves - meediategelane, ettevõtja, tervisliku toitumise eestkõneleja ja endine esileedi. Omab kindlat fännibaasi, aga leidub ka hulganisti inimesi, kellele ta ei meeldi. Olenevalt sõnumist võib koguda suure häältesaagi, aga ka täielikult põruda.

Dmitri Jegorov - rahandusministeeriumi asekantsler, kes pälvis suvel tähelepanu, kui kritiseeris valitsuse pensionireformi eelnõud. Kuuldavasti soovib teda enda ridadesse Reformierakond. Pädevuselt oleks hea ministri materjal.

Linnar Viik - IT-visionäär ja e-riigi guru. Kuulub mitme eduka kohaliku iT-firma nõukogusse.

Tarmo Soomere - mereteadlane ja matemaatik, Eesti Teaduste Akadeemia president. Pälvinud kahel korral riikliku teaduspreemia. Valitud 2017. aastal pressisõbraks. Meeldiv isiksus, kes saaks palju hääli hoolimata täpsest erakondlikust kuuluvusest.

Mart Normet - endine ERRi meelelahutustoimetaja ja Eesti Laulu peaprodutsent. Viimati oli ametis ülemaailmse koristuspäeva “Teeme ära!” telejuhina.

Henrik Kalmet - näitleja. Lahkus Linnateatrist, kuna kritiseeris teatri siseelu ja peanäitejuhti Elmo Nüganeni. Noorte hulgas populaarne.

Helen Sildna - kontserdikorraldaja, kelle tuntuimaks ürituseks kogu pealinna haarav Tallinn Music Week. Salliva maailmavaate kirglik kaitsja. Hea kandidaat sotsidele.

Toivo Tänavsuu - ajakirjanik, Eesti edukaima heategevusfondi “Kingitud elu” looja ja juht. Kritiseerinud teravalt Eesti tervishoiusüsteemi.

David Vseviov - ajaloolane ja ülimenuka raadiosaate "Müstiline Venemaa" autor. Intelligentne, tasakaalukas ja empaatiline persoon, keda isikuvalimistel saadaks kindel edu.

Erki Nool - endine sportlane, treener, ettevõtja. Olümpiavõitja Nool astus IRList välja 2015. aastal. tema põhiteemaks on Eesti spordipoliitika. On mõnes teises põhimõttelises küsimuses näidanud kattuvust EKREga. Viimase ridades oleks arvatavasti edukas ka tema teine tulemine poliitikasse.

Hannes Võrno - ettevõtja ja meediategelane. Kandideeris KOV-valimistel EKRE nimekirjas ja sai 341 häält. Seniste sõnavõttude põhjal võib väita, et EKRE valija annaks talle oma hääle meelsasti ka edaspidi.

Taavi Kotka - ettevõtja, endine asekantsler, e-residentsuse programmi endine juht. Praegu Viimsi vallavolikogu esimees. Kandideeris KOV-valimistel viimati Reformierakonna nimekirjas. Kindlasti sooviksid oravad, et Kotka oleks nende kandidaat ka parlamendivalimistel.

Annika Laats - Risti koguduse kirikuõpetaja. Tõusis rambivalgusse möödunud aastal, kui astus ETV saates "Suud puhtaks" välja kooseluseaduse kaitseks. Sobiv kandidaat Sotsiaaldemokraatidele.

Märt Avandi - näitleja, Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu liige ning heategevusliku Pardiralli üks eestvedaja. Pälvis sketšisaatega “Tujurikkuja” üle-Eestilise kuulsuse. Oleks tõeline häältemagnet. Täiesti võimalik, et kandidaat Avandi võidaks näiteks Pärnumaa ringkonnas valimised.

Kristina Šmigun-Vähi - sportlane, olümpiavõitja, endine EOK asepresident. Maine sai kahjustada aastaid kestnud dopinguskandaali tõttu, milles küll lõpuks õigus jäi Šmigun-Vähile. Valimised tähendaksid tagasitulekut rambivalgusse. Vaevalt Šmigun-Vähi sellest huvitatud on.

Rein Taagepera - politoloog. Kandideeris 1992. aasta presidendivalimistel, üks Res Publica rajajaist.

Maris Jesse - sotsiaalministeeriumi asekantsler. Üks pädevamaid inimesi Eestis siinse tervishoiupoliitika ja -süsteemi alal. Kuulus kuni 2014. aasta Reformierakonda, pärast seda on flirtinud sotsidega, või õigemini sotsid temaga. Oli üks peamisi kandidaate tervise- ja tööministri kohale.

Ülle Madise - õiguskantsler, jurist. Üks neist, keda meelitati kandideerima presidendiks. Tema esimene ametiaeg õiguskantslerina kestab 2022. aastani ja tulevik poliitikas on äärmiselt tõenäoline.

Allar Jõks - advokaat, endine õiguskantsler. Viimati mainitud ametikoha ajast pärineb ka tema suhteliselt kõrge populaarsus. Kandideeris 2016. aastal presidendiks. Tõenäoline kandidaat valimistel Isamaa ridades.

Peeter Oja - näitleja ja humorist. Võtnud sõna ühiskonnas olulistel teemadel. Lubas teha Eesti 200 eeskujul partei Eesti 371. Erakondi huvitab häälepotentsiaal, kuid valimiste järel oleks tegu erakonna pealiinile allumatu loodusjõuga.

Mart Poom - endine jalgpallur, praegune jalgpallikoondise abitreener. Kõrgete eetiliste tõekspidamiste ja arenenud analüüsivõimega. Omab endanimelist jalgpallikooli.

Rene Bürkland - Hiina meditsiini propageeriv arst. Tema teos “Tark tee terviseni” oli 2016. aasta ostetuim raamat Eestis. Paljude jaoks Eestis guru staatuses.

Kristiina Ehin - kirjanik ja laulja. Võitnud mitmeid kirjandusauhindu. Ühiskonnakriitilise hittlaulu “Aasta ema” autor. Rohelise mõtteviisi esindaja.

Kristi Nilov - vaeste perede aitamise tõsielusarja “Kodutunne” produtsent. Pälvinud tähelepanu sotsmeedias avaldatud kriitikaga valitsuse suunal. EKREle ta meeldiks.

Tuuli Roosma - populaarne saatetegija, kelle iga uus üllitis on rahvalik hitt. Andrei Hvostov on kirjutanud, kuidas Roosmal oli idee eelmiste valimiste ajal panna kokku erakond ja selle käekäiku telesarja kujul jälgida.

Karmen Joller - viimastel aastatel arvamusliidriks tõusnud perearst. Pärjatud tiitliga Aasta arst 2017. Vaktsineerimise eestkõneleja. Väärikas täiendus iga partei nimistusse.

Marek Helm - endine Maksu- ja Tolliameti peadirektor, kes näidanud end pädeva ja efektiivse juhina. Hetkel töötab tarkvara- ja ärikonsultatsioonide ettevõttes Nortal.

Varro Vooglaid - nn traditsioonilise abielu eestkõneleja ja kooseluseaduse kirglik vastane. Põhimõtteliselt on Eestis vaid üks partei, kuhu Vooglaidu avasüli oodatakse. Muidugi on see EKRE. Paljud imestavad, et Vooglaid polegi veel tegelikult EKRE liige.

Rein Raud - haritlane, kirjanik ja endine Tallinna ülikooli rektor. Sotsiaaldemokraatide valija seas oleks Raud kindla peale minek.

Aivar Pohlak - Eesti jalgpalli liidu president ja keskne kuju, kel palju nii sõpru kui vastaseid. Kandideerinud edukalt Kose vallas valimisliidu “Ühtselt” nimekirjas. Poeg Siim kuulub EKRE ridadesse ja ka Pohlak ise on konservatiivse maailmavaate esindaja. Arvatavasti ei taha end siduda ühegi parteiga, kuna see segaks tulevikus jalgpalliasjade ajamist, kus linna ja riigi tugi on väga tähtis.

Heiki Valner - Eesti Loomakaitse Liidu president, endine Kanal2 ajakirjanik.

Tõnis Mägi - menulaulja. Võtnud viimastel aastatel korduvalt sõna konservatiivse maailmavaate, eestluse ja traditsioonide kaitseks. EKRE märg unenägu, kuna tooks erakonnale tuhandeid hääli. Ja kui saaks veel “Koidu” valimisreklaami panna!

Ivo Linna - tõenäoliselt Eesti populaarseim laulja, kes meeldib kõigile. Saaks hääli paremalt ja vasakult, alt ja ülalt. Et mõne erakonnaga liitub, on kahtlane. Tal elu niigi hea.

Reet Linna - laulja, tele- ja raadiosaadete juht. Hetkel juhib eakate saadet “Prillitoos”. Pensionäride hääled on Reet Linnale garanteeritud!

Genka - muusik, väga menukas 40aastaste ja nooremate seas kuni teismelisteni välja. Positiivse kuvandiga ja avalikkuses pidevalt aktiivne tegelane, keda võiks saata valimistel Mihkel Rauaga sarnane edu.

Indrek Neivelt - ettevõtja ja pangandustegelane. Võtab Eesti poliitilise maastiku osas sageli (ja kriitiliselt) sõna. Tema atraktiivsust erakondade jaoks kinnitab tõsiasi, et Neivelti on mitu korda meelitatud Eesti Vabariigi presidendiks kandideerima. Seni tulemuseta.

Priit Humal - Rail Balticu vastase võitluse vedaja. Sobiv kandidaat Rohelistele ja EKREle.

Anu Saagim - meedia- ja seltskonnategelane. Saagimi sõnul on teda mitu korda poliitikasse kutsutud. 2013. aastal rääkis ta Naistelehele, et ei välista poliitikasse minekut.

Erik Puura - keskkonnateadlane, kes võiks eelkõige saada hääli oma tselluloositehase rajamise vastase võitluse eest.

Alari Kivisaar - ülipopulaarne raadiohääl ja loodusfotograaf. Võib oletada, et oma “räägib asjadest nii, nagu need on” hoiaku tõttu sümpatiseerib EKRE nooremale valijale.

Indrek Sirk - endine politseikomissar ja praegune liiklusjurist. Autoriteet kõiges, kus küsimuse all on liikluse ja õiguse suhted. Kaitsnud kohtus ka kiiruse ületamise tõttu pahandustesse sattunud Edgar Savisaart.

Oleg Ossinovski - Eesti rikkaimate inimeste hulka kuuluv ettevõtja, SDE juhi Jevgeni Ossinovski isa. On öelnud, et maailmavaatelt on ta “väga parempoolne”. Samas rahaliselt on Ossinovski olnud hoopis üks suurimaid sotside toetajaid.

Konstantin Vassiljev - pikaaegne Eesti jalgpallikoondise “aju” ja Aasta kodanik 2011. Integratsiooni eduloona omab ühiskondlikku sõnumit ning Eesti ühe menukaima jalgpallurina on parteidele atraktiivne värbamisobjekt. Lisaks on 34aastane Vassiljev vanuse poolest asumas sportlaskarjääri lõpusirgele. Keskerakonna senist värbamismustrit arvestades oleks ta neile nagu loodud.

Urve Palo - endine sõnakas sotsiaaldemokraat ja mitmekordne minister. Astus SDEst välja tänavu juulis. Tagasiminek poliitikasse vähetõenäoline.

Riina Raudsik - endine arst, alternatiivmeditsiini propageerija ja menuautor. Autoriteet imeravimitesse uskujate seas. MMSi ja soodaravi pooldaja. Rohelised, äkki?

Hardo Pajula - majandusanalüütik ja kolumnist. Kunagine peaminister Tiit Vähi majandusnõunik. Konservatiivse ilmavaate kaitseks loodud Edmund Burke'i seltsi eestvedaja.

Erik Orgu - toitumisnõustaja, kelle nõuaannete järgi toituvad tuhanded eestlased. Meedias aktiivne.

Vahur Kersna - tuntud teleajakirjanik ja raamatute autor. Kersna on näidanud, et vajadusel on talle ja tema perele alati Kroonika esikaas garanteeritud. Abikaasa Liina Kersna kuulub Reformierakonda.

Mari-Liis Lill - näitleja ja lavastaja. Tema lavastused on reeglina mõnel ühiskondlikult aktuaalsel teemal. Pärjatud tiitliga Aasta naine 2017.

Siiri Sisask - laulja ja helilooja. Pool nädalat elas Eesti teadmisega, et linnurahu eest võitlev Sisask kandideerib EKRE ridades, kuid erimeelsused samasooliste perede küsimuses viisid nende teed siiski lahku. Tõenäoliselt leiab Sisask endale siiski uue erakonna - kas siis Roheliste, Eesti 200 või Artur Talviku seni nimetu partei näol.