Rootsi politsei eemaldas 2. septembril Stockholmis asuva Generatori hosteli lobby’st kolm vanaldast Hiina turisti, kes olid saabunud päev varem, kui nende broneering algama pidi. Kuna turistid sättisid end öömajale hotelli lobby’sse ja ära minna ei tahtnud, helistas Generatori hosteli töötaja kell 1.43 öösel politseisse, kes ka kohale saabus ja turistid väevõimuga välja lohistas. Kordnikud jätsid hiinlased koos pagasiga tänavale veidi eemale surnuaia lähistele. Video valjusti nutvatest ja karjuvatest vanainimestest levis Hiina sotsiaalmeedias kulutulena ning ka Hiina saatkond Stockholmis on kohaliku politsei „brutaalsuse“ „sügavalt hukka mõistnud“ ja nõuab, et Rootsi uuriks ametlikult juhtunut.

Tokyo on kaks korda odavam kui Tai?

Briti postiamet on korraldanud uuringu eksootiliste puhkusepaikade elukalliduse kohta ja tulemused on pentsikud. Näiteks leiavad inglased, et olulistest turistidele vajaminevaist esemeist koosnev ostukorv (vesi, päiksekaitse­kreem, kohv, vein, õhtusöök, putukatõrjevahend jne) maksab Tokyos 65 eurot, aga Phuketil tervelt 110.

Brittidele tuttavate odavate eksootiliste kaugsihtkohtade esiviisikusse mahtusid veel Kaplinn (58), Bali (72), Mombasa (75) ja Hoi An Vietnamis (78), sellal kui kallimate hulka kuulusid Seišellid (216), Abu Dhabi (187), Dubai (185), Barbados (183) ja Los Angeles (182).

Šveitsi mittetulundusfond Maailma Majandusfoorum nimetab kümneks odavaimaks maaks maailmas üsnagi teisi riike – tõelisteks säästuriikideks on Iraan, Egiptus, Malaisia, Alžeeria, Indoneesia, Bhutan, Jeemen, Kasahstan, Tuneesia ja India.

Helsingi-Dubai lennuühendus tiheneb

Alates 12. oktoobrist lendab Emiratesi kontserni kuuluv Flydubai Helsingist Dubaisse iga päev. Lende opereeritakse 166kohaliste Boeing 737 MAXi lennukitega, mille äriklassis on ka täielikult allalastavad istmed.

Singapore Airlinesi piloot tahtis napsisena lennata

Maailma üheks parimaks lennufirmaks peetava Singapore Airlinesi kapten jäi Melbourne’i lennujaamas laupäeval vahele alkoholijoobega. Kaks päeva Austraalias puhanud kapten pidi opereerima lendu Wellingtoni Uus-Meremaal, kuid oli puhkepäevadel ilmselt lõõgastumisega liiale läinud. Lend tühistati, sajad reisijad ei saanud oma sihtkohta, kaptenit ootab ilmselt vallandamine.

Austraalia Lendurite Föderatsiooni kodulehe kohaselt tohiks Austraalias õhusõidukit juhtida kuni 0,2promillise joobega.