Nädala anekdoot

Õpetaja palub tunnis tuua näiteid mõistusevastasest käitumisest.

„Miks soovib Eesti Loto võitjatele õnne?“ küsib Juku. „Võitjatel juba oli võiduõnne. Õnne tuleb soovida neile, kes seda veel vajavad, et võita.“

EKRE valimistoimkonna eestluse säilimise töörühm oli hädas. Ühelt poolt käisid pinda mehed, kes tahtsid tuua omale naisi Ukrainast, Vietnamist ja Filipiinidelt. Töörühm oli üle kuhjatud kirjadega sellest, kuidas igati ausad ja tublid mehed ei leia omale naisi, sest maalt on kõik noored naised linna pannud ja kes on alles jäänud, on paksud.

Välismaalt naiste maaletoomisele olid vastu aga feministlikud organisatsioonid. Nad olid veendunud, et eesti mehed on ülekaalukalt ülekaalus vägivallahimulised patriarhaati armastavad joodikunärud, aga Tai naistele polnud nad ka nõus neid andma.

Eestluse säilimise töörühm oli saatanliku dilemma ees. Nad oleksid väga tahtnud vastu tulla oma toetajate naistehimule, aga põhimõtted ütlesid neile, et nad on ju immigratsiooni vastu. Umbsõlme lahendamiseks tõi töörühma juht Jaak Madison külla külalise, Tartu ülikooli raamatukogu endise direktori Martin Halliku.

„Lubage tutvustada, Martin on meie number 2 Tartu ringkonnas. Haritud ja mitmekülgne inimene ja nagu te kõik vast teate, vaieldamatu ekspert naisküsimuses,“ ütles Madison itsitades.

Hallik võttis kohe härjal sarvist kinni. „Mehed tahavad välismaalt naisi tuua, aga feministid ei luba. Kas seda lahendust ei ole, et lubame kõigil endale välismaalt seksilelu tuua?“

See mõte tekitas laialdast vastuseisu. „Neid välismaa mehi on niigi palju, pole rohkem vaja. Minu poolest närigu naised banaani,“ teatas üks punetava näoga mehike.

„Aga sellega oleme nõus, et eesti mehed omale välismaalt naisi tellivad?“ uuris Hallik.

„Oleme, kui naised pole poliitiliselt ebasoovitavatest riikidest ega tõmmud,“ vastas Madison.

„Siis ei jäägi ju eriti kedagi üle,“ nentis Hallik.

„Meie mehed ongi väärt vaid parimaid,“ vastas Madison.

„Parimad ei paista neid väga tahtvat. Äkki lepiks siiski nendega, keda on võtta?“ arvas Hallik. Toakaaslased vaatasid selle peale Hallikut mornide pilkudega.

„Olgu. Mõtleme, kuidas tuua eesti meestele valgeid naisi Euroopast. Mida üldiselt tehakse, kui tahetakse talente Eestisse tuua. Selleks tehakse EASis oma toetus! Teeks EASi juurde peretoetuse, mille saavad need naised, kes kolivad Eestisse meest otsima,“ pakkus Hallik.

„Meil kõrvaltoas majanduse töörühm otsustas üldse EASi kinni panna,“ vastas Madison. Seega langes välismaa naised import ära.

„Mida ütleme oma toetajatele, kes usuvad, et ainult meie suudame lahendada nende mure? Nad ootavad ju siiralt, et ka neil võiks olla kodus naisuke, kes ootab sooja toiduga, kui mees Soomest tagasi tuleb, ning peavalurohuga, kui mees peale sõpradega väikest õllevõtmist üles ärkab,“ küsis üks ümaravõitu mees.

„Pole midagi parata, ilmselt tuleb alkoholi aktsiisi langetada rohkem, kui varem plaanis oli,“ ohkas Madison.