Veebileht Airline Ratings on pannud lennuliinid ohutus-edetabelisse lähtuvalt Rahvusvahelise Lennufirmade Assotsiatsiooni lennuohutusauditeerija IOSA, USA föderaalse lennundusagentuuri FAA ja mitme teise lennuturvalisusameti hinnangutest. Seitse kümnest maailma ohutuimast lennufirmast tegutseb Aasias ja Okeaanias ning täpsemalt on väljavalituiks Air New Zealand, Qantas, Singapore Airlines, Emirates, Royal Jordanian, Cathay Pacific, Virgin Atlantic, Etihad, Air Canada ja Swiss. Kümme kõige ohtlikumat on (riskantsuse suurenemise järjekorras) ekspertide arvates Afganistani Ariana, Djibouti Daallo Airlines, Afganistani KAM AIr, Iraagi Iraq Airways, Tai Air Asia Thailand, Põhja-Korea Air Koryo, Surinami Blue Wing, Nepali Nepal ­Airlines, Yet Airlines ja Tara Air.

Nagu alati, tasub selliseid uuringuid võtta kriitiliselt – Iraqi Airwaysi lennukeid on küll hiljemgi kaaperdajate poolt rünnatud, kuid viimati kukkus nende lennuk alla 1982. aastal. Samas Singapore Airlinesi Boeing 747 viis 83 inimest tulesurma alles 2000. aastal, kui hiigellainer kapteni eksituse tõttu suletud stardirajalt õhku tõusta üritas.

Legendaarse Rafflesi hotelli taasavamine hilineb

Ikoonistaatusega Rafflesi hotell Singapuris läks läinud aasta veebruaris remonti ja oleks pidanud selle aasta keskpaigas valmis olema, kuid taasavamine on edasi lükatud tuleva aasta algusesse. Noorenduskuuri läbi teinud hotelli BBR (Bar & Billiard Room) restoranis hakkab vägesid juhtima Prantsuse tippkokk Alain Ducasse ning menüü tuleb grillitult vahemereline. Kokku on uues Rafflesis kümme väga kvaliteetset söögi- ja joogikohta.

Aerofloti „tütar“ hakkab viima Bali saarele

Vene Aeroflot teeb reisimeedias ilma: firma peakorterist Moskvas laekunud teadete kohaselt avatakse 28. oktoobril hooajaline otseliin populaarsele Bali saarele.

Kolm korda nädalas toimuvaid lende toimetab tütarettevõtte Rossiya Airlinesi Boeing 777, mis mahutab 457 reisijat. 29. oktoobril alustatakse otseühendust ka Dubai uue lennujaamaga Dubai World Central (koodiga DWC) – seega teenindab Aeroflot tulevikus kahte lennuvälja Dubais.

Mis on Iirimaa parimad sügistalvised festivalid?

Iiri kalender on sügisel eriti kirju ja üritusterohke. Tervet tegevuskava ei anna lühidalt üles lugeda, festivalide kava on saadaval rahvusliku turismiameti veebilehel www.ireland.com. Esikolmikusse langevad aga kindlasti Bram Stoker Festival (26.–29. oktoobril Dublinis), mille peakangelaseks on krahv Dracula ja üheks atraktsiooniks kummituste paraad), karnevale ja kostüümiparaade täis Derry Halloween (26. oktoobrist 3. novembrini Derry-Londonderrys), ning talvine TradFest (23. kuni 27. jaanuar Dublinis), mis rõõmustab kõrva ja tantsujalga traditsioonilise Iiri muusikaga.