Lennufoobseile Madeira saarele igatsejaile tuli kirka uudisena Portugali laevanduskompanii Empresa (ENM) teade, et alustatakse püsiliiklust mandri ja Madeira halduskeskuse Funchali vahel. Esimene reis toimus 2. juulil, Atlandi ookeani kaugetes voogudes asuvale Madeirale jõuab umbkaudu 24 tunniga. ENMi parvlaeva pardal on ruumi tuhandele reisijale ja kolmesajale autole. Viimati seilasid reisilaevad selles suunas 2012. aastal, siis suleti ühendus reisijate vähesuse tõttu.

Markantne Pariisi hotell taas avatud

Neli aastat remondis olnud Pariisi legendaarne luksushotell Lutetia on külalistele taas lahti. Valguselinna algset nime kandev hotell asub Seine’i vasakkaldal Raspail’ bulvaril. 1910. aastal asutatud Lutetia suleti kapitaalremondiks 2014. aastal, mitu tuba ja sviiti ehitati ümber nii visuaalse kui ka füüsilise avaruse nimel. Hotellis on kokteilibaar Josephine, restoranid L’Orangerie ja Salon Saint Germain, millele lisandub septembris kolme Michelini tähega pärjatud staarkoka Gerald Passedat’ kamandatud Lutetia Brasserie. Värske hinnauuringu kohaselt maksab Superior numbrituba 830 eurot ööpäevas.

Hainan Airlines on raskustes

Üks väheseid viietärnilennuliine, Hiina Hainan Airlines, ei saa Airbusilt kätte tellitud Airbus 330 pikamaalennukeid, sest varasemad arved on maksmata. Uusi lennukeid on Hainan tellinud 1,2 miljardi euro eest, emafirma HNA Group probleemsed võlad ulatuvad 90 miljoni euroni. Mitut lennuliini ja osaliselt ka Hiltoni hotelliketti omava HNA Groupi probleemidele lisandus hiljuti esimees Wang Jiani traagiline surm: 57-aastane ärimees kukkus Prantsusmaal Bonnieux külakeses alla müürilt, millele turnima läks.

American valis bambuse

Et planeeti ohustava plastireostuse pidurdamisele pisutki kaasa aidata, vahetab American Airlines alates käesolevast kuust oma lennukites ning osades äriklassi lounge’ides plastjoogikõrred bambuse vastu, vähendades keskkonnavaenuliku prahi ja saasta hulka 32 000 kilo võrra. Juba 2015. aastal asendas American oma lennukites plastjoogitopsid pabertopsikutega.

E-sigaretti suitsetanud Hiina piloot viis reisilennuki hädaolukorda

Hiina lennundusameti CAAC andmetel pani kokpitis elektroonilist sigaretti pahvinud Air China kaaspiloot lennuki ohtlikku olukorda. Vältimaks suitsulõhna jõudmist kabiini, üritas piloot ventilatsiooni veidike ümber suunata, kuid lülitas nuppudega eksides kabiinis kogemata õhuvarustuse sootuks välja, mispeale hapnikumaskid valla pääsesid ja lennuk ruttu kõrgust vähendama pidi. Patustanud piloodid on vallandatud, sest Air China lennukite pardal on e-sigarettide suitsetamine rangelt keelatud.

Easyjeti tuhandes marsruut

Odavlennufirma Easyjet tegi teatavaks talvehooaja graafiku, kuhu on lisatud 24 uut liini. 16 otsa on algusega Suurbritanniast ning viimane neist, Manchester-Bordeaux, on arvult tuhandes marsruut ettevõtte ajaloos. Inglismaa lennujaamadest startivad uued liinid viivad muu hulgas Prahasse, Salzburgi, Sofiasse, Veneetsiasse, Östersundi, Krakovisse, Hurghadasse ja Gibraltarisse. Tallinnast lendab Easyjet Berliini, Londonisse ja Milanosse.