Enam kui tuhandesaarelise Horvaatia rannikul kurseerib piisavalt praame ja reisilaevu, ometi eelistavad aina rohkemad puhkajad luksuslikumat ja privaatsemat: Uberi mootorpaate, mis debüteerisid sealkandis juba eelmisel suvehooajal ning mida saab broneerida Uberi äpis. Näiteks saab Uberi endale Spliti lennujaama vastu tellida ning otsejoones Hvari saarele sõita (hind algab kuni kaheksale reisijale 350 eurost) või lasta kaptenil korraldada endale terve päeva kestvaid lõbureise.

Alexandria plaanib linnaranda vaid turistidele

Vahemere-äärse Alexandria linnarannad kavatsetakse konverteerida ainult välisturistidele ligipääsetavateks, mis on kohalikud õigustatult marru ajanud. Valitsuse turismiesindaja selles suuruselt teises Egiptuse linnas viitas oma selgitustes „privaatsusele, mida turistid hädasti vajavad ja millega nad harjunud on“.

Ryanairi parda­personal liitub pilootide streigiga

Et Ryanairi piloodid kuumal puhkuseperioodil streikima hakkavad, oli juba ette teada, nüüd teatasid aga ka salongi teenindavad meeskonnaliikmed, et ei ilmu 25. ja osas riikides ka 26. juulil tööle Belgias, Itaalias, Portugalis, Hispaanias, ilmselt ka Hollandis, Kreekas ja Saksamaal, nõudes samuti suuremat palka ja paremaid töötingimusi.

Reisidiilid

LUFTHANSA, SWISS, AIR CANADA JT: edasi-tagasilennud Stockholmist Los Angelesse alates 268 € reisimiseks novembrist märtsini. airngo.se

EMIRATES JA FLYDUBAI: edasi-tagasilennud Helsingist Manilasse alates 440 € novembris ja detsembris. fightfinder.fi

SAS: edasi-tagasilennud Helsingist Fääri saartele alates 201 € teatud päevadel augustist juunini. flyhi.fi

Lennufirmade toolitrendid

Delta Airlines teeb üle pika aja midagi positiivset ning kavatseb oma lennupargi Boeing 777-200 pikamaalennukite turistiklassis taastada 3+3+3 stiilis istmetejaotuse. Algul oligi Boeing 777 mõeldud vaid üheksat kõrvuti istuvat reisijat mahutama, kuid enam reisijaid mahutada sooviv Emirates litsus kabiini kümme veidi kitsamat tooli ning jälk trend hakkas levima. Tulevikus saavad Delta turistiklassitoolid olema konkurentide omadest 4-5 cm laiemad.

Negatiivses suunas liigub säästulennuliin Norwegian, kes plaanib osa turistiklassi toole muuta tulevikus vaid 42 cm laiusteks.

Hoolid oma sugulastest? Ära sure USAs!

Reisil olles hinge heitnud lähedase kaotus pole kojujäänutele mitte ainult traagiline, vaid ka kulukas. Et kadunuke kaugel maalt koju toimetada lasta, tuleb keskmiselt välja anda umbes 20 000 eurot, niisiis võib olla mõistlikum kadunuke matta või kremeerida seal, kus ta ilmasr lahkus. Vastavaid uuringuid teinud Briti statistikabüroo andmeil on välisriikides matuse­protseduurid kõige kallimad USAs ning odavaimad Mehhikos, kus kõik, ka matuse saab korraldatud 500 euroga. Miskipärast on surmajuhud keskmisest sagedasemad Hispaanias ja Filipiinidel viibijate hulgas.

British Airways jätab hüvasti peene tütarfirmaga OpenSkies

Septembris 2018 lõpetab tegevuse British Airwaysile kuulunud ja keskmisest luksuslikumat teenindust pakkunud tütarfirma OpenSkies, mis vedas reisijaid Pariisi ja Newarki vahel. OpenSkies alustas tegevust 2008. aastal kui ainult ärireisijaile mõeldud “butiik-lennufirmad“ moodi läksid ja üksteise järel põrusid: eluiga osutus majanduskriisi tõttu lühikeseks nii Silverjetil, Maxjetil, l’Avion’il kui ka La Compagnie’l. OpenSkiesi riismed kavatsetakse tõsta säästubränd Leveli alla, peamisteks konkurentideks jäävad Norwegian ja Primera Air.