Tallinna kesklinnas Hobujaama ristmikul eiratakse massiliselt liiklusreegleid. Filmisime üles tüüpilised üleastumised, mida ristmikul kohata võib.

Lugesime kokku ühe tunni jooksul Hobujaama ristmikul toime pandud liiklusrikkumised. Tulemus rabas nii politseid kui ka Tallinna liikluskorraldusjuhti. Mõlemad lubasid probleemiga tegelema hakata.

Ainuüksi autojuhid rikkusid liiklusseadust ligi 500 korral, mis trahvides tähendaks vähemalt 40 000 eurot. Sellele lisandus üle saja rikkumise jalakäijatelt, kes ületasid sõiduteed vales kohas või punase tulega. Ratturid ja velotaksistid pedaalisid, kõrvaklapid peas, kuidas juhtus, ka sõiduteel vastassuunavööndis. Või diagonaalis üle Narva maantee.

Paarisajal juhul sõitsid sõiduautod bussirajal, kus lisaks ühistranspordile tohivad liikuda vaid elektriautod ja alarmsõidukid. Bussirada kasutasid kõik, kes ei viitsinud ummikus passida. Üle poole rikkumistest moodustasid aga nahaalselt keelumärgi alt läbi sõitmised.

Taksojuhid, kullerid, teised autojuhid – kõigil oli märkidest sügavalt ükskõik. Laikmaa tänaval ootas pidevalt terve kolonn autosid foori taga järjekorras, et saaks keelumärgi alt läbi sõita. Mõnel eriti drastilisel hetkel oli korraga ristmikul kuni kümme autot, kelle juhte „tellis“ ei huvita. Seda kõike ainult ühe tunni vältel. Ja ühtegi politseipatrulli ei paistnud olukorda ohjamas.