Kui parafraseerida Sir Mix-A-Lot´i, räpi prohvetlikku “pepude” asjatundjat, siis meeldivad internetile suured tagumikud ja see ei saa ses osas mitte vaiki olla. Näib, et elame ajastus, kus hinnatakse kurvikaid naisi ja kus soov suurema tagumiku, pisema talje ja paksemate reite järele on suhteliselt levinud. Kui rääkida kehakuvandi terminites, siis on nälginud ja piitspeenikeste esteetika out, Kim Kardashian Westi multifilmilikud poportsioonid aga in.

“Nõudlus on tohutu,” kinnitab augmentatsioonile spetsialiseerunud doktor Gary Horn Harley Buttock Clinicust. Ameerika plastikakirurgide ühingu andmetel on tuharate kirurgia, täitesüstid ja implantaadid üks kiiremini kasvavaid ilukirurgia harusid USAs viimase kahe aasta jooksul.

Taguotsad on otseses mõttes kasvav turg. Igal nädalal uurivad 15-20 naist, kes külastavad Horni Londoni kesklinnas asuvat praksist, protseduuride kohta, mille abil rasv kõhult tuharatesse pumbata. Silikoonimplantaadid ja mittekirurgilised hüaluroonhappe süstid muutuvad samuti järjest tavapärasemaks. “Viis aastat tagasi tahtsid kõik imu abil reitel olevast rasvast lahti saada, nüüd tahavad nad aga reitele ja tagumikele vormi juurde. See on täiesti kindlalt moe- ja meediatrend, mis muutub üha menukamaks,” ütleb Horn.
BEYONCE: Enda sõnul "loomu poolest paks" lauljatar on tunnistanud, et lameda kõhu säilitamine nõuab temalt palju vaeva.

Varahommikul toimub Londoni fitness-stuudios Frame tuharate treenimise tund, kus saalitäis naisi sooritavad treener Eian Crockett juhendamisel harjutusi, mis on mõeldud just pringimate ja suuremate tagumike vormimiseks.

Toiduainetetööstuses tootearendajana töötav Holly Keeble püüab trennis kohal käia kord nädalas. “Mul on minu kasvu kohta üpris suur taguots, suurema tagumendi omamine on nüüd kindlasti vastuvõetavam,” ütleb ta pärast pooletunnist trenni. “Kurvikas ja toonitud väljanägemine on praegu see, mille poole kõik püüdlevad."

Klubi Frame on kuulutanud mai “tagumiku kuuks” ja lisanud tunniplaani vastavaid lisatunde, et oma klientide nõudmisele vastu tulla.
LEGEND: Üldelvinud arvamus on, et suure tagumiku hullus sai alguse meediapersoon Kim Kardashianist.
Paljude mustanahaliste, Lõuna-Ameerika ja Aasia naiste jaoks loomulikke kehavorme peavoolustatakse ja fetišeeritakse praegu kuulsuste, moe ja sotsiaalmeedia abil. Esimese pluss-suuruses naisena Briti Vogue´i kaanel poseerinud Ashley Graham on nüüd üks enimtasustatud modelle maailmas. Tess Holiday on teinud karjääri eluterve kehakuvandi eest võitlemisel. Mõlemad on küll paika pannud vastava keha tonaalsuse, kuid rõhuasetus on siiski nn “thicc” kehal - moesõna, mille all peetakse silmas tuharatest ja reitest laia, kuid taljest peenikest kehakuju. Thicc Thursday on saanud internetimeemiks, Sotsiaalmeediategelasi nagu Blindian Babygirl ja Katya Elise Henry saadab Instagramis tohutu menu puhtalt põhjusel, et nad eputavad kurvidega kohas, kus suured tagumikud omavad keskset rolli.
NICKI MINAJ: Laulja suurim hitt "Anaconda" räägib suure tagumiku võludest.

Äritänavatel müüakse tuharaid vormivad sukkpükse edukalt 100 euro eest, esile on kerkinud terve tuharakreemide, -koorijate ja kollageenimaskide tööstus.

Postitantsutreener Kelechi Okafor jääb uue moesuuna osas rõõmsameeleselt skeptiliseks. “Teisest rassist naisi ei aktsepteerita ega kohelda ühiskonnas sellepärast kuidagi erinevalt, et suured pepud ja peened pihad ilmselt praegu moes on.”

Küll on Okafori sõnul nüüd lihtsam leida riideid, mis erinevatele kehakujudele sobivad. Suurbritannia populaarseim riiete e-pood Asos müüb alates 2010. aastast menukat Curve kollektsiooni, mis mõeldud nn thicc naistele. River Island tegi sama 2015. aastal ning Marks & Spencer lasi välja oma pluss-suuruses kollektsiooni Curve tänavu jaanuaris.

Kõhn enam ei sobi, ütleb personaaltreener Nyambe Ikasaya. Ta näitab ette hirmuäratava kangi- ja puusatõstete seeria, mida läbivad peamiselt naised vanuses 25-35 aastat, kes seejärel oma tulemused online´i riputavad. “See võib olla ohtlik, kui puudub õige tehnika. Aga gluetus maximus on suurim lihas kehas - selle tugevaks treenimine ja erksana hoidmine on kogu kehale hea. Seega pole üldiselt tegu kõige ebatervislikuma fitnessitrendidga.”

Ja kuidas keegi ka tagumise poole kirurgilisele täiustamisele ei vaataks, tähendab suurte tagumike revolutsioon vähemalt seda, et üks naiste kehade suhtes valitsevat ebakindlust kirjeldav klišee tuleb ümber mõtestada: sobiv vastus küsimusele “Kas mu tagumik paistab nendes pükstes suur?” on “jah”.