Pesumasinates pestakse patju – sest telekas reklaamiti, et nii võib. Tegelikult ei ole soovitatav.

Kasutusjuhend ütleb: maksimaalselt viis kilogrammi pesu korraga. Topitakse seitse kilo.

Üks klient tuli Tartu poodi murega: ta ostis pesumasina, aga esimese buumiaja korterid olid väga lihtsalt ehitatud – kaks kipsseina ja villa vahel ei olnud. Pesumasin hakkas tsentrifuugides koledasti vibreerima ja ronis õhtuse filmivaatamise ajal ise läbi seina vannitoast elutuppa, jäädes pidama alles siis, kui juhe pingule tõmbus. Klient küsis, kas ta on midagi valesti teinud.

Euronicsi müüja meenutas, et enne esimest kasutamist tuleb trumli turvapoldid välja võtta.

Kõrgeima energiaklassiga ehk kõige ökonoomsematesse nõudepesumasinatesse, mis tarvitavad üheks pesukorraks vaid paar liitrit vett, topitakse hästireklaamitud mitmevärvilisi pesutablette. Need ei lahustu ja nõud jäävad mustaks. Järgmisel korral pannakse igaks juhuks teine tablett veel!

Külmkappe ei avata mitte sangast, vaid uksetihendist – kahe aastaga on tihend ribadeks. Vanasti undasid külmikute kompressorid ühtlaselt. Nüüdisaegsetel kappidel on muutuvad pöörded. Inimesed kuulevad erinevaid toone ja see häirib.

Vanasti kasutati külmikutes freooni. Teadlased tegid kindlaks, et see kahjustab osoonikihti, ja freoon asendati külmikutes ohutuma gaasiga. Renerki hooldustehnikud ütlevad, et see uus gaas – isobutaan – võib teha mitmesuguseid hääli: vilistada, muliseda, suliseda jne. Ühel inimesel oligi moodne külmik elutoas tugitooli kõrval nii jubedasti häälitsema hakanud, et ta tõmbas hirmuga juhtme seinast.

Elektroonilistel espressomasinatel täidetakse veepaake – ja igaks juhuks loputatakse veega puhtaks ka veskid! Saumiksereid topitakse keevasse vette. Soojapuhurid kaetakse tekiga.

Üks naine ostis väga hea külmiku. Maksis ligi tuhat eurot. Viis koju, aga varsti kurtis, et öösel paistab taskulambi valgus läbi külmiku seina. Tehnik läks kohale, pani oma taskulambi külmkappi põlema – ei paistnud midagi. Lõpuks pinnis välja: naine oli saanud mehelt kodus sõimata, et ta nii palju raha külmikule kulutas. Nii hakati üheskoos kapil vigu otsima.

Üks mees ostis sügavkülmakirstu. Laadis sinna 100 kilogrammi liha korraga sisse. Liha läks hapuks ja mees naasis poodi õigust nõudma. Alles siis sai mehele selgeks, et kapi külmutusvõimsus on 10 kilogrammi ööpäeva jooksul.

Tehnikud on näinud tolmuimejaid, mis ei tõmba. Ja teinud kindlaks, et keegi kasutas masinat hiirte püüdmiseks – toru ummistasid surnud närilised.

Üks klient kaebas aga firmale tõsimeeli, et tema nõudepesumasin teeb boršisuppi! Selgus, et kõik, mis kraanikausist alla läks, jõudis masinasse. Teise nõudepesumasina põhja katsid pärast vastlapäeva puhtaks pestud herned: nõud oli visatud koos toiduga masinasse, nagu prügihunti.