27.–28. juulil Kultuurikatla aias aset leidva festivali lavadele lisanduvad Róisín Murphy, Little Dragon, Gilles Peterson, NOËP, Ewert and The Two Dragons, Frankie Animal, I Wear* Experiment, Mick Pedaja, Levski, Avoid Dave, Gram-Of-Fun ja Mick Moon.

Juba varem on Sweet Spot teada andnud, et on esinema kutsunud järgmised artistid: London Grammar, José González, Mew, Trad.Attack!, 5'Nizza, Vaiko Eplik, Chalice, Onni Boi, Pyhimys, Mahavok, Reket, Miljardid ja Leslie Da Bass.

Areen esitab mõned küsimused ambitsioonika popmuusikafestivali peakorraldajale Hardi Loogile.

Kuidas jõudsite arusaamani, et Eesti suvi vajab veel üht suuremat festivali?

Tallinnas sellist festivali varem ei olnud ja tundub, et siinsele publikule võiks see korda minna. Helsingis on juba Flow ja Sideways, aga Eestis nii mastaapse line-up’iga sedasorti festival puudus.

Festivali mentaliteet läheb hästi kokku paljude tänapäeva noorte mõttemaailmaga, mis eristub peavoolust. Juba esimese aasta line-up’i vaadates näete, et tegemist on tõsiseltvõetava muusikafestivaliga – artistid, kes üles astuvad, on kõik hoolikalt valitud ja muusikamaailmas aktuaalsed nimed. Kvaliteedi osas me allahindlust ei tee, ei muusikaprogrammis ega ka millegi muu arvelt.

Esinejate nimekirja vaadates saab aimu, millisele maitsele on Sweet Spot suunatud, aga kuidas ta festivali publikut oma meeskonnas kirjeldate?

Festivali muusikaline suund on üsna laia haardega – alternatiivne pop, rock, jazz, urban, elektrooniline muusika. Festival on suunatud muusikasõpradele ja melomaanidele – nendele inimestele, kes kuulavad muusikat rohkem ja teadlikumalt kui vaid hommikul autoga tööle sõites. Kuna festival toimub alles esimest korda, võime praegu vaid ette kujutada, milline publik kohale tuleb. Täpsemalt saame vastata pärast festivali.

Suvises Tallinnas ei kipu suured popfestivalid väga sageli õnnestuma. Miks Sweet Spot just Tallinnas toimub?

Sweet Spot toimub Tallinnas, sest see sobib Tallinna atmosfääri suurepäraselt. Kultuurikatel ja selle ümbrus pakuvad midagi sellist, mida näiteks Helsingist ei leia. Asukoht on festivali puhul ülioluline ja Sweet Spot toimub vanalinnast vaid paari minuti kaugusel, ühistranspordiga on sinna väga lihtne kohale saada.

Sweet Spoti kirjeldusest võib lugeda: „Festival on soe ja sõbralik, vabameelne ja innovaatiline...“ Millele siin vabameelsus ja innovaatilisus osutab?

Eelkõige sellele, et korraldame sõbralikku festivali, mille eesmärk on lisaks kultuurielamuste pakkumisele ka inspireerida ja rõhutada hoolivust inimeste ja keskkonna vastu. Kohapeal pakuvad toitlustajad näiteks vegantoite, püüame hoiduda plastist nii palju kui võimalik. Oleme võtnud eesmärgiks mõelda asjadele niimoodi, nagu suurem osa korraldajatest varem mõelnud ei ole.

Festivali toimumispaik on Kultuurikatla aed. Kas ma saan õigesti aru, et see on see EKKMi ja Pada vahele jääv hoov? Kui palju sinna inimesi mahub üldse?

EKKMi ja Pada vahel olev hoov on vaid üks väike osa festivalialast. Kasutuses on ka Katla ja Linnahalli vahelised parklad, Pada oma hooviga, EKKMi ümbrus. Festivalialal on viis lava, lisaks toitlustajad, baarid jms. Kogu ala mahutab julgelt üle 10 000 inimese.

Sweet Spot rõhub keskkonnasõbralikkusele. Julgustate inimesi tulema festivalile jalgrattaga ja ühistranspordiga. Kas festivalil siis öist tantsumuusika osa pole?

On ikka tantsumuusikat, pärast festivali põhiprogrammi, mis lõpeb enne keskööd, algavad afterparty’d nii Padas kui Kultuurikatlas. Tantsida saab soovi korral varajase hommikuni. Jalgrattaga saab ju sõita igal kellaajal ning asukoht soosib ka jalgsi tulekut.

Ja kes on festivali korralduses lisaks sinule tähtsamad tiimiliikmed?

Kõik inimesed, kes festivali korraldada aitavad, on tähtsad. Festivalijuhina töötab Anton Must, turundus- ja kommunikatsioonijuht on Liina Karo. Produktsioonilahenduste eest vastutab sama tiim kes ka Weekend Festivalil – eesotsas Henri Lindali ja Vahur Daumiga.