Tegemist on erilise võidusõiduga: seilata tuleb 1960. aastale sarnaselt. Purjekas peab olema ehitatud enne 1988. aastat, navigeerida võib vaid kompassi ja sekstandiga. GPS, rääkimata kõigist nutiseadmetest, tuleb jätta kaldale. Satelliittelefoni kasutatakse vaid kord nädalas korraldajatega suhtlemiseks.

Randmaa rääkis võistluse korraldajatele, et peab veel tegema hulga paberitööd, käima tervisekontrollis, testima uusi purjeid, kinnitama purjekale uue päästeparve. „See on unistuste sündmus – ümbermaailmavõistlus tõelistele gladiaatoritele. Minu jaoks on parim osa võistlusel osalemine, kõige hullem aga – katkestamine. Kui ma ka ei võida, täidab juba finišisse jõudmine mu unistuse,“ teatas ta.

Võistlusele pääseb osalema vaid kutsetega. Purjetajad peavad olema täisealised ning 8000 miilise ookeanisõidu ja lisaks 2000 miili pikkuse üksiksõidu kogemusega. Sel aastal on osalejate seas on nii professionaalseid purjetajaid, kui ka hobisõitjaid nagu õppejõud, insener ja piloot. Osalejad on pärit 13 riigist, Eesti kõrval on esindatud näiteks Soome, Venemaa, USA, Itaalia ja India. Osalustasu on ligikaudu 8900 eurot ja auhinnafond 84 500 eurot.