Ja kui vaadata tabelis allapoole, siis ka seal pole ainsatki päriselt uut lugu.

Uut muusikat muidugi ilmub kilode kaupa, aga näe, ei pääse löögile kuulamisaparaatides.

Ja Reketi lugude väikest tõusu võib vahest põhjendada sellega, et liikvele on läinud jutud kohe ilmuvast uuest albumist „Rahu“ (mis ilmub 20. aprillil) ja sellelt on välja nopitud ka juba üks lugu „Külm ja raske“. See on ta kindlasti jälle aktuaalseks teinud. Ka tema lugu „Gasell” on hüpanud kohalt 27 kohale 14. Ja ega väga ei imestaks, kui „Külm ja raske“ põrutanuks tabeli etteotsa, kuid esialgu on ta kuulata vaid YouTube’i keskkonnas, mille mängukordi TIPP-40 tabel ei arvesta.

Esimesed neli kohta Eesti lugude tabelis seisavad vankumatult paigal.

Albumite edetabelis värske kodumaine muusika oma nina ikka näitab. Leslie Da Bassi „Koridorid“ on rühkinud positsioonile 33. Paraku on ta teistest uutest tulijatest kaugel maas. Ja kes need kõige kõrgemad on? Eks ikka räpp ja törts poppunkrokki. Cardi B esikalbum on potsti kohal 4, träppar Lil Xani debüüt aga kohal 17.

Kohale 7 on kihutanud aga näitleja Jared Leto bändi 30 Seconds to Mars uus ja poliitiliselt laetud heliplaat „America“, mille kõrvale peaks tänavu ilmuma ka Leto valmistatud dokumentaalfilm.

Kui te olete 30 Seconds to Marsi kollektsionäär ja üks inimestest, kes ostab füüsilisi plaate (ole tervitatud!), siis seoses uue plaadiga olla olukord põnev, aga murettekitav. „America“ album on ilmunud lugematu arvu (ok, keegi kuskil küllap teab täpset arvu) eri kujundustega. Ümbrisele on kirjutatud ameerikalikke märksõnu ja ümbristel vahetuvad just need märksõnad.

Albumitabelis on esikolmik endine, ainult „Black Panther“ ja XXXTENTACION on kohti vahetanud.

Singlitabelis jätkab Drake krooniaega. Nüüdseks on ta 11 nädalat seda listi juhtinud. Kohal 13 on uue tulijana tema värske lugu, „Nice For What“, aga kõrgeima uustulnuka tiitli võtavad sel nädalal endale Calvin Harris ja Dua Lipa. Nende ühine „One Kiss“ kihutas neljandale kohale.

Ülejäänud kolmest uuest tulijast lausa üks ei ole hiphop. See on kohale 40 tõusnud King Princessi lugu „1950“. Noore Brooklynist pärit talendi tõusu taga maailmas nähakse prominentsete austajate ja sõprade toetust. „1950“ hakkas Spotifys hoogsalt tõusma pärast seda, kui supertäht Harry Styles säutsus pisut laulu sõnu Twitteris. King Princess on esimene Mark Ronsoni isikliku plaadifirma Zelig Records esimene artist ja tõenäoliselt avab see talle ka uksed kõikvõimalikesse populaarsematesse Spotify pleilistidesse.

Tabelid on koostatud striimimiskeskkondade Spotify, Deezer, Apple Music muusikapalade kuulamiskordade ja iTunesis toimunud lugude ostude põhjal ühe nädala jooksul Eestis registreeritud kasutajate kontodelt.