Priit Kutser ise vallandamisega päri ei olnud ja andis selle töövaidluskomisjoni. Ta sai osalise õiguse.

Linn otsustas aga kohtusse minna ja sai maakohtus toetuse. Kohtumenetlus jätkus ringkonnakohtus. See leidis hiljuti, et Priit Kutserile tuleb siiski välja mõista kolme kuu hüvitis.

Tallinna linnakantselei arvab aga, et Kutseri ametist vabastamine oli põhjendatud ja õiguspärane ning seetõttu jätkab linn oma seisukoha kaitsmist, pöördudes riigikohtu poole.

Taavi Aasa meedianõuniku Priit Simsoni sõnul nõustus ringkonnakohus, et teise isiku tööruumides viibimine ilma viimase nõusoleku või kohaloluta, töövälisel ajal ja tööülesannetega mitte seotult on taunitav tegu. Erimeelsused olevat pigem selles, kui tõsine on rikkumine.

Simsoni sõnul olid majasisesed turvalisuse ja privaatsuse reeglid teada ka Priit Kutserile.

Meedias avaldatud salvestiste põhjal käis Priit Kutser Taavi Aasa kabinetis kohvi võtmas. Väidetavalt kahtlustavad aga Aas ja abilinnapea Kalle Klandorf, et Kutser käis linnapea kabinetis muul eesmärgil, näiteks salvestusseadmeid paigaldamas.

Kutseri varasemate väidete põhjal on tema hinnangul tegu poliitilise tagakiusamisega.

Hiljuti lahkus linnavalitsuse ametipostilt ka enam kui 9aastase tööstaažiga personalidirektor Esta Heinmaa. Ametliku versiooni kohaselt lahkus Heinmaa omal soovil ja sai kopsaka lahkumishüvitise summas 16 000 eurot. Tema kolleegide sõnul ei tundu Heinmaa omal soovil lahkumine aga usutav.