Sierra Leone pealinna Freetowni lennuväljal tervitati Eesti Vabariigi 100. sünnipäeval pasunate ja tantsuga Turkish Airlinesile kuuluva Boeing 737 maabumist Istanbulist. Reisid hakkavad edaspidi toimuma kaks korda nädalas, teel Türgist tehakse vahepeatus Ouagadougous, Burkina Fasos. Lääne-Aafrikas asuv ja mõne aasta eest ebola laastata olnud Freetown on Türgi lennufirma 52. sihtkoht Aafrika mandril, kokku lendab firma 121 linna maailmas.

Venelased pidasid Pattayal seksikooli

Tai politsei arreteeris esmaspäeval kümme Vene kodanikku, kes olid Pattayal avanud illegaalse seksikooli. Teiste hulgas vahistati Alex Lesleyna tuntud Alexander Kirillov, kes oli varem kogunud tähelepanu Venemaa presidendivalimistel osaleda tõotades. Koolikulud olid üsna kõrged – partneri rahuldamist õppida tahtvatelt huvilistelt võeti 20 000 bahti ehk umbes 520 eurot, kuid õppemaks sisaldas ka tunnistust. Vahistamise põhjuseks polnud mitte seksi­aspekt, vaid see, et vene nais- ja meespedagoogid ajasid äri ilma tööloata.

Flying Blue hakkab miile andma uuel moel

Air France’i ja KLMi püsikliendiprogramm Flying Blue läheb 1. aprillist üle uuele staatusleveli väljaselgitamise metoodikale. Sõltuvalt reisi­klassist ja õhusõidu pikkusest hakkab iga lend andma 2 (kohalik turistiklass) kuni 60 (enam kui 5000miiline esimese klassi lend) XP-punkti, mida läheb hõbetasemele jõudmiseks vaja 12 kuu jooksul 100 ja juba ka äriklassi lounge‘i ligipääsu võimaldava kuldtaseme saavutamiseks veel 180.

Preemialende võimaldavad miilid kogunevad edaspidi olenevalt pileti hinnast ja kliendi staatustasemest: 4 kuni 8 miili iga kulutatud euro kohta.

Avasta Hispaania vähetuntud saari

Ibiza, Tenerife, Mallorca ja Gran Canaria kõrval leidub Hispaanias ka massiturismist puutumatuid loodusidülli peitvaid saarekesi. Kanaari saarestikus olev praktiliselt inimtühi La Gomera võlub traditsioonilise elustiiliga ja kohalikega, kes suhtlevad mitme kilomeetri taha kuulda olevas silbo vilistamiskeeles. Kanaaride unine pärl El Hierro on kuulutatud UNESCO kaitsealuseks reservaadiks ja Lanzarote lähistel paiknev La Graciosa pakub pelgupaika rahule ja vaikusele. Siiski peavad hispaanlased ilusaimaks riigi mandriosa Atlandi ranniku saarekesi – Islas Cíesi arhipelaag on Galicia rahva meeliskoht nädalavahetuse veetmiseks ning Ons võlub O Curro küla rahvustoa, paprika ja küüslaugu segus vaaritatud kaheksajalaga. Vahemeres, Mallorcast pisut lõuna pool, peitub aga Cabrera, kus pesitsesid omal ajal Aafrika piraadid, Prantsuse sõjavangid, Hispaania soldatid ja pattu teinud mungad. Saarel, kuhu mallorcalased hektilisel suvehooajal ise puhkama lähevad, on vana tuletorn, 14. sajandist pärinevad lossivaremed ja üks hostel, kus on 12 voodikohta.

Uuendused Finnairi lennuplaanis

Alates 9. juunist hakkab kaks korda nädalas – teisipäeviti ja laupäeviti – saama Minskisse ka Helsingi kaudu Finnairi teenuseid kasutades. Ühtlasi pikendas Finnair Chicagosse ja San Franciscosse lendamist kuni detsembrikuu alguseni. Need hooajalised lennud oli varem plaanis lõpetada juba varem sügisel.

Jet Airways lendas naismeeskonnaga

India naised võivad maa peal kogeda mitmesugust diskrimineerimist, kuid taevas on asjad paremad. Läinud nädalal toimus lennufirma Jet Airways õhureis 9W235 Amsterdamist Bengalurusse vaid naissoost pilootide ja kabiinimeeskonna abil. Jet Airwaysi võrdõigusliku värbamise tulemusena on hetkel 34 protsenti firma töötajatest naised ja ettevõte on selle saavutuse üle väga uhke.

Reisidiilid

ROSSIYA AIRLINES: ühe suuna pilet Moskvast Goasse alates 91 € üksikuil päevadel märtsis. flight-agent.ru

RYANAIR: edasi-tagasi lennud Riiast Burgasesse Bulgaarias aprillis alates 43 €. ryanair.com

CEBU PACIFIC: ühe suuna pilet Manilast Melbourne’i alates 34 € augustist oktoobrini. cebupacificair.com

AIR CHINA: edasi-tagasi lennud Helsingist Melbourne’i ja Brisbane’i alates 598 € oktoobris-novembris, peatumine Pekingis võimalik. skyscanner.fi