Üks hea lugeja pööras seepeale tähelepanu Steven Ilvesele, kes tõepoolest astub INGERiga sarnastel radadel. Kerge, läänene, popikas folk.
Steveni lugu „Wide Light Fields ilmus juba möödunud aasta lõpus, aga et uus ja huvitav artist, siis kuulutame ta uueks Eesti looks ja lisame Spotifys vastavasse playlist'i (Eesti Ekspressi konto all elav playlist „Uued Eesti lood“).

Meile sellistest lugudest, mida esile võiks tõsta, märku andmine on väga hea. Veel üks inimene osutas ühele – Ameerika alt-kantri artisti Paul Luci täna ilmunud albumile „Bad Seed. Pole jällegi tehniliselt Eesti lugu, aga Luci albumil teeb kitarristina kaasa Eesti kingitus USA kantrile –Laur Joamets. Ja et me omadele nii ehk naa pöialt hoiame, olgu Luci albumilt ka üks lugu välja toodud. Lugu kannab nime „Restless Mind.

Jätkame kantriga. Vesterni, orjamuusika, põlisameeriklaste muusika, bluusiga. Kuidagi näivad kõik need stiilid kokku saavat möödunud aastal pead tõstnud ansambli Revals muusikas. Bändil tuli just välja minialbum „Kirjad ääremaalt“, tuuritavad mööda Eestit (täna näiteks Arukülas, homme Tõrvas) ja selt albumilt tõstame välja pala „Vaeslapse bluus. Selles on sedavõrd palju Gunnar Grapsi vaibi, et tegelikult oleks mõistlik kontrollida – äkki ongi see Gunnar Grapsi kantribluus.
Megastaar Ott Lepland on maailmale uue laulu andnud. Lugu „Aeg on valminud koostöös produtsent Bert Prikenfeldiga.

Viimase teeneid arvestades võib esmajoones arvata, et Ott laiendab oma haaret kepsaka rütmiga tantsupoppi, aga hoopis midagi – tänapäevase popmuusika seisu arvestades – nii riskantset kui ballaadi on mehed valmis küpsetanud.

Looga kaasa tulnud pressiteates ütleb Prikenfeld aka Critikal: „Arvestades mu varasemat muusikalist tausta, siis minu jaoks oli päris suur väljakutse kokku panna ja luua justnimelt sellist pop-ballaadi, vahepeal tundus, et radikaalsemaid biite on teinekord isegi veidi lihtsam kokku seada.“

Mõne aasta tagune Eesti muusika suur lootus EDMi DJ ja produtsent Mord Fustang on viimastel aastatel justkui kuhugi ära kadunud... Mitmed teised kohalikud EDM-kujud on temast mööda kihutanud ja nii edasi.

Tema karjääri seisu üle pikemalt spekuleerimata on aga hea uudis, et muusikat ta endiselt teeb ja on ilmutanud krõbiseva ja hüpleva loo „VRES.

Eesti shoegaze’i ja dreampop’i suurkuju ansambel Pia Fraus läheb kuu lõpus väiksele turneele Aasiasse. Enne seda annavad nad kolm kontserti kodumaal – täna Pärnus, homme Tartus, ülehomme pealinnas – ning andsid tuuri tervituseks välja EP „Mountain Trip“. See on EP, mis sisaldab seitset töötlust bändi viimase täispika plaadi loost „Mountain Trip Guide“. Remiksijate rivi on neil taas esinduslik ja rahvusvaheline. Olgu siinkohal ühe tükina välja toodud šotlase Gerard Love’i meisterdatud töötlus. Gerardi artistinimi on Lightships ja ta mängib indimaailmas sedavõrd olulistes Šoti gruppides nagu The Pastels ja Teenage Fanclub.

Põgus pilguheit ka underground’i pilve.

Bandcampi on tekkinud põnev peatükk kohaliku muusika ajalugu. Aastatel 2009–2011 tegutsenud ansambli Metro Altaire salvestised. Tegu on meie oma vene rahvusest noorte ansambliga, ansambliga, kus musitseerisid nooruspõlves Artyom Astrov (tänane Benzokai) ja Ilja, tänasest duost Ilja i Alisa.

Meeldivalt räpane indirokk!

Uue kooli hiphopisõbrad ootavad pikisilmi artist SIP€LGA 14 albumit. SIP€LGAs teab seda ka ise väga hästi ja lükkas sel nädalal Soundcloudi singli „Kus kurat su album on Sipelgas”. Seal on kaks suurepärast lugu –„Trakll“ ja „Mida toimub“. Tantsige.

Taavi Laatsit alias Galaktlan alias Von Suck tundis üks päev isu valmistada dub techno’t, isu oli nii hea, et lugu sai valmis ja on kõigile kuulamiseks väljas Soundcloudis.