Lisaks sellele, et ta istub kolmandat nädalat Eesti lugude esikohal (ei muu kui „Kiki Mikiga), on tema eelmisel suvel ilmunud „P.O.E.G.“ nüüd ka number üks album.

Samuti on „Kiki Miki“ pressinud neljandaks singlite paremusjärjestuses. Kordame, et see on tabel, kus Eesti lood konkureerivad kogu ülejäänud maailma lugudega, ning ükski Eesti lugu pole selles arvestuses nii kõrgel veel käinud.

Kui vurtsu jätkub, on Aropil päris hea šanss teha kübaratrikk: kihutada liidripositsioonile singlite tabelis ja juhtida korraga kõiki kolme tabelit. Vaatame seda asja. Äkki tõesti. Singlitabeli nr 1 positsioonilt on tal vaja eemale müksata kogu maailmas kõige rohkem vajutatud lugu, Drake’i „God’s Plan.

Selle nädala tabelitest avanev pilt on statistiline tõestus, kuidas mõjutavad suurejoonelised tele-show’d muusika kuulamist. 25. jaanuari õhtul televiisorist näidatud Eesti Muusika auhindadelt on kõik suuremad võitjad korraliku tõuke saanud.

Kolm suveniiri koju tassinud ansambel Miljardid – aasta debüütalbum, aasta rock-album, aasta album – on kauamängivaga „Kunagi Läänes Aropi sabas teine ning viis lugu plaadilt võtnud koha sisse Eesti lugude TIPP-40s.

Aasta naisartist ja popalbumi võitja Liis Lemsalu pressis auhinnatud plaadiga „+1 albumitabeli esikümnesse. Aasta meesartist ja aasta alternatiivalbum, Erki Pärnoja „Efterglow lendas albumilisti 40ndaks. Aasta ansambel ja etnoalbumi autor Trad.Attack! plaadiga „Kullakarva sama tabeli 25ndaks. Trall on tekitanud meeldiva olukorra, kus albumite tabelis on korraga 12 kodumaist albumit. Ja singlite tabelis neli Eesti lugu. Rekordid mõlemad.

NOËP mängis galal laivis ette uue singli New Heights ning Eesti lugude esikohalt hoiab teda sammu eemal vaid kuningas Arop.

Natuke leitakse muusikat õnneks ka televiisorita üles. Jüri Pootsman on uue looga Vihmapiisad päikest täis Eesti palade arvestuses kõrgel kohal uustulnukas ja 5MIINUST on oma hiljuti välja antud lood Jõul ja Võlg tabelisse toonud.

Peagi saab näha, kuidas mõjutab tabelit järgmine suur telesaade, „Eesti laul“, kus osalevad lood on tabelis seni pigem tagasihoidlikult esinenud.

Ja huvitav on ka see, millise hoo saab Justin Timberlake’i reedel ilmunud uus heliplaat sisse. Jaksab albumitabeli esikohale tõusta? Lükkab Aropi eest?

* Tabelid on koostatud striimimiskeskkondade Spotify, Deezer, Apple Music muusikapalade kuulamiskordade ja iTunesis toimunud lugude ostude põhjal ühe nädala jooksul Eestis registreeritud kasutajate kontodelt.