Ühendemiraatide lennufirma Emirates otsustas tellida Airbusilt 36 kahekorruselist Airbus 380 lennukit. Tehingu väärtus on 16 miljardit dollarit, seega umbes poole rohkem kui Eesti riigieelarve. Veel aasta alguses kurvastas Airbus, et on ehk sunnitud A380 lennukite tootmisliini sulgema.

Huvi A380 vastu on taas ilmutanud ka British Airways.

Brasiilias möllab kollapalavik

Brasiilia Minais Geraisi osariigis on kollapalavik detsembrikuust saadik nõudnud viisteist inimohvrit. Osariigis väljakuulutatud kriisi­olukord kehtib kuus kuud ning inimestel palutakse end viivitamatult vaktsineerida. Troopilist, sageli surmavat kollapalavikku levitavad sääsed. Minais Geraisi osariik piirneb São Paulo ja Rio de Janeiroga.

Vabadussammas on taas avatud

Ellis Islandil kõrguv New Yorgi sümbol Lady of Liberty suleti nädalavahetusel külastajatele seoses USA valitsust tabanud finantskriisiga, kuid New Yorgi osariigi võimude sekkumine võimaldas 23. jaanuari hommikul kuulsa samba taas huvilistele lahti teha.

KLM alistus Hiina survele

Hollandi KLM on teinud ümber oma veebilehe, kuna sellel oli nimetatud Taiwanit ja Hongkongi iseseisvate riikidena, mis Hiinat väga pahandas. Nüüd on „riikide“ asemel võetud kasutusele poliitkorrektne termin „sihtkohad“. Hiljuti sai Pekingilt tõsiselt sugeda ka Marriotti hotellikett, kuna oli ankeetküsitluses nimetanud eraldiseisvateks maadeks Tiibetit ja Macaod, ning karistuseks sulgeti mõneks ajaks Marriotti kohalik veebileht. Hiina ajalehtede andmeil kohtab samalaadseid eksimusi veel vähemalt 24 reisiettevõtte kodulehtedel.

American laiendab süstik-liine ka Chicagosse

American Airlines laiendab Bostoni, Washingtoni ja New Yorgi LGA vahelist shuttle-teenust 4. aprillist ka New Yorgi ja Chicago vahele. Süstik-lendudele on omane suur regulaarsus (tööpäeviti väljuvad need iga tunni aja tagant) ning erinevalt muidu kiduvast teenindusstandardist saavad süstik-reisijad tasuta näkse, veini ja õlut kõigis reisiklassides.

Kastrup laiendab kommertspinda

Kopenhaageni lennujaam saab 2018. aasta jooksul juurde 4000 ruutmeetrit uut kauplemispinda ehk 25 uut poodi, baari, kohvikut ja söögikohta.

Reisidiilid

UKRAINE INTERNATIONAL: edasi-tagasi lennud Riiast Teherani Kiievi kaudu alates 158 € veebruarist maini. mytrip.com

WIZZAIR: edasi-tagasi lennud Turust Gdanskisse alates 22 € veebruarist maini. supersaver.fi

ALITALIA JA EGYPTAIR: edasi-tagasi lennud Pisast või Genovast Johannesburgi Rooma ja Kairo kaudu alates 197 € teatud päevadel aprillis, mais ja juunis. momondo.de