Uusaastaööl Londonist Mumbaisse sõitnud Jet Airwaysi Boeing 777 kokpitis leidis Iraani õhuruumis aset murettekitav intsident, kui kaaspiloot kaptenit kõrvakiiluga kostitas. Kapten väljus pisarais kokpitist ja nõustus minema tagasi lennukirooli alles lennuteenindajate tungivate palvete peale, kuid siis lahvatas tüli taas. India ajalehtede teateil olid kokpitist vahepeal väljas mõlemad lendurid. Jet Airways on asjaolude selgumiseni jätnud maa peale nii naiskapteni kui ka tema vägivaldse meeskolleegi.

Väidetavalt sidus lendureid lisaks tööle ka ühine eraeluline taust.

Hyatt Place debüteerib Frankfurdi lennujaamas

Hyatt Hotelsi gruppi kuuluv bränd Hyatt Place avas oma esimese valduse Saksamaal. 312 numbritoaga hotell asub Frankfurdi lennujaama vahetus läheduses, Gateway Gardensi ärikeskuses, kust saab rongiga kümne minutiga kesklinna. Pakutakse sooja ja rikkalikku hommikueinet, restorani, kokteilibaari, tasuta WiFit, koosolekuruume ning hotellis on ka spaa ja minimarket.

Frankfurt on kuues Hyatt Place Euroopas, teised selle nime all tegutsevad hotellid asuvad Amsterdamis, Londonis ja Heathrow’ lennujaamas ning tervelt kaks Armeenias – Jermukis ja Jerevanis.

Koreast templit enam passi ei saa

Olümpiamängudele suundujail ei ole Korea piirilt enam võimalik saada riiki sisenemisel passi templijäljendit; seda asendab nüüd (nagu juba aastaid Hongkongis) paberile väljaprinditud „Entry Confirmation“. Samas on ka häid uudiseid – 1. veebruarist kuni 27. veebruarini opereerib Korean Airlines Souli ja Pyeongchangi olümpiakeskuse Yangyang Airporti vahel erilende, mis mõeldud vaid rahvusvaheliste lendudega saabuvaile ümberistujaile. Souli ja Yangyangi vahemaa on umbes nagu Tallinnal ja Tartul.

Pekingi pikk viisavaba transiit laienes ka Hebeile ja Tianjinile

Lennuki, rongi või laevaga Pekingisse, Hebei provintsi või Tianjini saabunud – sealhulgas Eesti kodanikud – võivad Xinhua uudisteagentuuri teateil nüüd piirkonnas enne edasireisi veeta kuni kuus päeva (144 tundi) ilma viisata. Vajalik on kinnitatud rahvusvaheliste edasireisipiletite olemasolu. Varem on selline kuni kuueöist viisavaba transiiti lubav asjakorraldus olnud jõus Shanghais ning tema naaberprovintsides Zhejiangis ja Jiangsus.

Reisidiilid

AIR CHINA:

Edasi-tagasi piletid Londonist Brisbane’i alates 422 € märtsist juunini ja septembrist novembrini (veidi kõrgemad hinnad Aucklandi, Sydneysse ja Melbourne’i).
ticketstoworld.co.uk

SAS:

edasi-tagasi lend Stockholmist Eliati 13. jaanuaril naasmisega 20. jaanuril 61 € ning Tallinnast Los Angelese kaudu (peatumine lubatud, koostöölennud Unitedi või Alaska Airlinesiga) Honolulusse ja tagasi alates 767 € jaanuarist juunini. ticket.se, expedia.co.uk