Oma noorema superstaarist õe Elina Borni kõrvale rambivalgusse ta ei kipu. Meedia on küll tema vastu korduvalt huvi üles näidanud, kuid end avanud on ta vähestele. Pikem usutlus Frediga ilmus 2014. aastal Kroonika veergudel, kus ta ka oma eripärasusest veidi pajatas. „Olin juba 14–15aastaselt oma stiililt teistest erinev ja väikeses kohas torkab see eriti silma. Olin pidev „bully“ (kiusamise – Toim.) ohver. Mind mõnitati ja peksti kooli ajal. Kohutav aeg oli! Kuid elasin raskused üle ja olen selle arvelt vaimselt väga tugev,“ seletas ta.
Ametilt on Fred kokk ja kui ta parasjagu vanalinnas asuva veganrestorani V köögipoolel ei askelda, tegeleb ta meigikunstiga. Peamiselt kasutab ta lõuendina enda nägu (ja keha) ning vastavalt tujule, päevale või sündmusele võivad tema look’id varieeruda ekstravagantsetest veel ekstravagantsemateni ja süngetest no ikka väga süngeteni. Peamiselt domineerivad mustad ja punased toonid. Mängus on ohtralt võltsverd, deemonlikud kontaktläätsed, kiskjalikud küüned, parukad ja muud aksessuaarid. Vahel lisab ta verisele suule näiteks kollasteks lilledeks võõbatud silmad, teisel korral jooksevad üle tema näo kritseldused „Ok“, „Mida sa ajad“ ja „Pesumasin“. Vahel panevad i-le täpi aga hiigelhuuled või otsmikule lajatatud pentagramm. Borni fantaasial ei paista olevat piire ja kunagi pole midagi liiga palju!

80ndatel ebatavaliste kostüümide ja lavameigiga end muusikaajalukku kirjutanud saksa visionäär Klaus Nomi ja USA šokirokkar Marilyn Manson on kindlasti kaks tähtsat nime, kellelt Fred üht või teist on näpanud, kuid suurteks mõjutajateks on ka õudusfilmid ja -sarjad. Näiteks on Fred jõudnud isegi välismeedia veergudele sarja „American Horror Story“ mõrtsukkloun Twisty verdtarretava kehastusega.

Fredi meigi- ja kostüümidraamal hoiab tema Instagramis tänasel päeval silma peal vaid tagasihoidlikud poolteist tuhat inimest, mis on ilmselt kõvasti tingitud eelnevalt mainitud tõsiasjast, et kuulsusest ja tähelepanust on Fredil lihtsalt suva. Vastasel juhul tegeleks ta silmailu ja -hirmu pakkumisega aktiivsemalt ja tema jälgijate arv oleks kümnetes tuhandetes suurem. See aga just ongi Fredi võlu, sest tema erakordsus tuleb pingutamata.