Kersti Kaljulaid

Teisipäeval Gruusiasse sõitnud president ­Kersti Kaljulaid avab visiidi käigus golfiväljaku Thbilisi Hills Golf Clubis, mis mis kuulub suuremas osas Oleg ­Ossinovskile. Väiksemad osanikud on Marcel Vichmann ja Kaido Jõeleht. Kaubandus-tööstuskoja pressiteates kiidab golfiväljaku tegevjuht Jaak Vende, et „tegemist on arvestatava välisinvesteeringuga Gruusia majandusse ja kindlasti suurima Eestist juhitud investeeringuga kogu piirkonnas. Riigijuhtide tähelepanu ja toetus on iga välisturul tegutseva ettevõtja jaoks oluline, eeskätt moraalsest aspektist. Ajame siin koos ühist asja, lähtudes nii projekti investorite kui ka Eesti ja Gruusia riikide huvidest.“

Üliõpilaskorporatsioonil palju raha?

Viimastel nädalatel torkas Eesti meediaväljaannetes silma reklaamikampaania, millega üliõpilaskorporatsioon Sakala kutsus meestudengeid enda külalisõhtule. Ekspressile sahistatakse, et pretsedenditu kampaania olla maksma läinud suurusjärgus 12 000 eurot.

Prokuröridelt uus hitt-lugemine

Riigiprokuratuuri süüdistuskokkuvõte Tallinna Sadama endiste juhtide korruptsioonist tekitab lugejates lõbusust. 268 lehekülje pikkune tekst on prokuröridest autorid nii ära väsitanud, et nad on unustanud sinna sisse omavahelisi kommentaare uurimise käigust, mida pole kindlasti soovinud avalikustada.

Kõlvarti nõunik keelab

Noorpoliitik Karine Oganesjan (27, pildil) nõuab energiajookide müügi keelamist alla 16aastastele. Samuti tahab ta keelata ära energiajookide reklaami.

Riigikogu sotsiaalkomisjon arutab asja lähemal ajal. Oganesjan on Keskerakonna noortekogu aseesimees ja Tallinna abilinnapea Mihhail ­Kõlvarti nõunik.

Kui kõrge on sinu hügieenistandard?

Eesti IT-spetsialist otsis tööd, toimetas oma CVsid küll ühte, kord teise asutusse. Kohtas ametikaaslasi, kes samuti kohta otsisid, nägi nende soove ja nõudmisi. Üks kammitud ja lipsustatud härra jäi talle teiste hulgas silma. Ka tema otsis tööd, elulookirjeldus näpus. Kui jutt võimaliku palga peale läks, teatas mees napilt: „Minu hügieenistandard on 2000 eurot. Palka hakkame lugema alles siit!“