Eelmisel nädalal Kristiine keskuses jalutades märkas EKRE üks liidreid Martin Helme juba eemalt, kuidas üks must mees võttis sihikindla sammu otse tema poole. „Nii, nüüd läheb vist andmiseks,“ käis mõte poliitiku peast läbi. Must mees astus Helme juurde ja teatas rõõmsalt: „Mina valin EKREt. Olen ka pool oma suguvõsa EKRE poole meelitanud.“ Kardetud laksimise asemel järgnes hoopiski mõneminutiline meeldiv poliitvestlus. Paistab, et EKRE-le terendavad uued valijasegmendid.

Sukles tahab liikumispäeva

Olümpiakomitee peasekretär Siim Sukles tahab kuulutada septembrikuu viimase reede riikliku tähtpäevana liikumispäevaks. Sukles põhjendab oma ideed sellega, et „teadaolevalt on liikumine otseselt kasulik meie tervisele“.

Üllatus ERMi direktori valimistel

Eesti Rahva Muuseumi (ERM) ametiühing tegi ajalugu, nõudes endale välja hääleõiguse muuseumi järgmise direktori valimisel. ERMi ametiühingu juhi ­Indrek Tirruli arvates tagab nende osalemine uue direktori valimisel töötajate õiguste ja huvide parima kaitse. Ühtlasi loodab Tirrul, et ametiühingu esindaja kuulumine konkursikomisjoni annab teedrajava eeskuju kõigi tulevaste juhikonkursside korraldamiseks.

Gucci uus kott oskusteta töötajatele!

Moefirma Gucci värskes kollektsioonis ilutsev „oskusteta töötaja õlakott“ (pildil) ei tähenda, et oskustega naisel seda kanda ei sobiks. Unskilled Worker on ühe hiljuti Instagrami kaudu kuulsaks saanud kunstniku nimi, kes Gucciga koostööd teeb.

Õendusabis suured puudused

Haigekassa uuris hiljuti statsionaarse õendusabi kvaliteeti 20 hooldusasutuses. Kokku vaadati läbi 300 õenduslugu.

Tulemused panid kukalt kratsima. Patsiendi terviseseisundi kirjeldus puudus igal neljandal saatekirjal. Õendusabi vajadus oli hindamata peaaegu igal teisel saatekirjal. Patsiendi kukkumise riski oli hinnatud vaid igal kolmandal juhul. Nõuetekohaselt oli vormistatud vaid veerand õendusanamneesidest.

Haigekassa auditi tegi hooldusravi osutajate ühendus Miia-Kersti Sultsmanni juhtimisel.

Oluline kohtuotsus

Euroopa Kohus tegi kolmapäeval otsuse Eestiga seotud vaidluses, millel on oluline mõju veebiühiskonnale laiemalt. Soovitud tulemuse said Triniti advokaadid Karmen Turk ja Maarja Pild. Turk tõi näite, kus Eesti turismitalu osas avaldatakse TripAdvisory portaalis hulganisti laimavaid kommentaare, mis tapavad tema maine (à la seal on rotid). „Seni pidi turismitalu minema kohtusse TripAdvisori asukohas. Seega sisuliselt ei olnud tal võimalik internetis enda mainet kaitsta. Kohus nõustus, et talu peab saama minna enda tegevuskohas kohtusse.“