Nädala Palo

On piirkondi, kus on, eks ole, mingid kohvikud ja, ma ei tea, on ka mingid asutused.

Valitsuse pressikonverentsil 7. septembril

„Meist kirde suunas, Katleri asumis, on Mihhail Kõlvart oma reklaamide ja ukselekoputajatega teinud suuri edusamme ja Katleris ei tea enam keegi, kui palju head on Lasnamäe heaks teinud meie vapper Maria. Teisel pool Prismat, Kärberi ja Raadiku tänavate kandis, teeb aga julma lõikustööd Olga Ivanova, kes lükkab Savisaare ratastooliga kohalikud pensionärid nurka ja pommib neilt hääled välja. Vaid Pallasti tänav ja Majaka asum on veel ustavad meile, aga rahva moraal on langemas ja paanika ei pruugi olla kaugel.“

Seda rääkides oli Riibe tõsise, aga otsusekindla näoga, millest pidi peegelduma veendumus, et võitlus on raske, aga tema on selleks valmis.

Teda kuuldes teadis Jufereva, et on aeg välja tulla oma viimase trumbiga. „Lasnamäe peab saavutama viisavabaduse Valgevenega. Mul on juba saatkonnaga räägitud, nad on põhimõtteliselt nõus. Tuleb lihtsalt välja anda vastavad Lasnamäe isikuttõendavad dokumendid ja Lasnamäe viisavabadus Valgevenega võib alata,“ teatas Jufereva.

Riibe oli jahmunud: „Kuidas see välja näeks?“

„Iga Lasnamäe sissekirjutusega inimene saab omale Lasnamäe isikut tõendava dokumendi, mille näitamisel saab ta ilma viisata Valgevenesse. Vastupidisega on veel lihtsam. Iga Lasnamäe piirile saabuv Valgevene kodanik saab lihtsalt bussiga edasi sõitma ega pea kellelegi midagi näitama. Vot see läheb küll rahvale peale,“ rõõmustas Jufereva.

Riibe tajus, et plaanis oli kerge ebakõla. „Olgu, üle Lasnamäe piiri saab vabalt bussiga, aga kuidas need Valgevene kodanikud enne Eestisse saavad? Siis on ju ikka neil viisat vaja?“

„See on juba Valgevene ja Eesti mure, las nemad lahendavad seda. Meil on Lasnamäe, meie saame lubada viisavabadust Lasnamäega,“ vastas Jufereva. Mõlemad rõõmustasid hea plaani üle.