Graafikukõveralt on näha, et Kontaveit on suutnud oma tabelikohta suhteliselt stabiilselt ja ilma suuremate jamadeta parandada. Karjääri vältel erinevate tervisehädadega kimpus olnud Kanepi esimesed aastad WTA tabelis olid seevastu parajad "Ameerika mäed", kus suurele tõusule järgnes paar korda vigastuse tõttu ka samaväärne või isegi hullem langus.

Ometi osutab graafik, et Kontaveit liigub WTA tabeli tipu poole sarnase tempoga kui Kaia Kanepi tema vanuses. Kui neljapäevane võit Mirjana Lučić-Baroni üle jääbki Rooma turniiril viimaseks, tõuseb Kontaveit praeguse seisuga WTA edetabelis 52. kohale.

Sarnaselt pendeldas 21aastane Kanepi toona 50. ja 70. koha vahel. Samaealiselt jõudis Kanepi esmakordselt WTA turniiri finaali, kui kaotas Hasselti võistlustel napilt Kim Clijstersile - toonane maailma esinumber! - tulemusega 3:6, 6:3, 4:6. Kontaveit mängis oma esimese WTA turniiri finaali mäletatavasti möödunud kuul, kui jäi Bielis alla Marketa Vondroušovale 4:6, 6:7.

Loodetavasti ei kujune Anett Kontaveiti teekond tennises siiski niivõrd keerukaks kui Kanepil. Samamoodi jätkates on kindlasti varsti ohus ka Kanepi karjääri parim WTA positsioon ehk 15.