Põhja-Korea riiklik lennufirma Air Koryo hakkas hiljuti Pyongyangist lendama oma viiendasse välismaisesse sihtkohta, Dandongi Hiinas. Pisut vähem kui tunniajast õhureisi toimetas 73kohaline Antonov-148, mille pardale asusid 50 Hiina turisti. Praegu näeb Air Koryo lennukeid vaid Pekingis, Shanghais, Shenyangis ja Vladivostokis. Ainuke „konkureeriv“ Põhja-Korea pealinna lennujaama teenindav lennufirma on Air China.

Avokaado-palavik New Yorgi

Supertoidu, avokaado fännide suureks rõõmuks avati aprilli alguspäevil Brooklynis maailma esimene „quick-serve avocado bar“ Avocaderia, kus serveeritakse seda tervisepommi kõikvõimalikes vormides nii hommiku- kui lõunasöögiks. Avocaderia pruugib hoole ja armastusega valmistatud vitamiinirikaste smuutide, burgerite, guacamole ja salatite juures vaid orgaaniliselt kasvatatud toorainet, mida tuuakse sisse Michoacani osariigi farmidest Mehhikos.

Ropp ameeriklanna sai Saksamaal trahvi

Saksa piirivalvurit sitatükiks (a piece of shit) nimetanud jänkitar sai kohtus tagaselja 1200 euro suuruse rahalise karistuse. 55 aastat vana proua oli viinud endast välja asjaolu, et Müncheni lennujaamas pidid ameeriklased ootama passikontrolli sabas kauem kui Euroopa Liidu kodanikud, kes saavad teatavasti Euroopa Liitu siseneda lihtsustatud korras.

Saksamaal on seadusega keelatud solvata kõiki inimesi, mitte ainult riigiametnikke nagu Eestis.

Lennu ülemüümine lõppes reisijale veriselt

USA lennukompaniid on tuntud halva teeninduse poolest, kuid United Airlines on suutnud omandada ka vägivallatseja maine. Kui lennufirma eelmise nädala lõpul kindlasti neli oma töötajat Chicagost Louisville’i väljuvale lennukile panna tahtis ning üks tasulistest reisijatest juba saadud istekohta ei vabastanud, lasi United reisija lennukist välja lohistada turvameestel, kes vastupunninud eakat Hiina päritolu meest sedavõrd karmilt kohtlesid, et tol suust verd voolama hakkas. Unitedi juht Oscar Munoz on vabandanud, et pidi mõned kliendid „ümber paigutama“. Lennufirma jaoks olulisel Hiina turul valmistutakse Unitedi boikoteerima. Internetis ringleb intsidendi kohta sarkastilisi meeme, näiteks väidab üks pilaplakat olevat Unitedi sloganiks „kui me ei suuda lüüa (beat) oma konkurente, siis peksame (beat) vähemasti reisijaid“.

UIA lennupark nooreneb

Helsingit ja Riiatki teenindav (ning sageli väga soodsaid hindu pakkuv) Ukraine International Airlines on saanud kätte esimesed Boeing 737-800 NG lennukid ning täiendust on Seattle’is asuvast Boeingu vabrikust oodata sügiselgi. Uue generatsiooni reaktiivid hakkavad välja vahetama moraalselt juba aegunud Boeing 737-500 lennukeid. Alates 16. maist lendab UIA Kiievist ka Bergamosse, 17. juunist lisandub lennuvõrku Madrid.

Reisidiilid

SINGAPORE AIRLINES:

double open-jaw lennud Amsterdamist Singapuri naasmisega Frankfurdist New Yorki jaanuaris ja veebruaris alates 355 €. Ideaalne põhi väiksema ümbermaailmareisi konstrueerimiseks. expedia.fr

UKRAINE INTERNATIONAL:

edasi-tagasi lennud Vilniusest Bangkokki alates 309 € mais ja juunis. mytrip.com

TAP AIR PORTUGAL:

edasi-tagasi lennud Oslost või Kopenhaagenist New Yorki, Bostonsse või Miamisse alates 249 € septembrist jaanuarini. supersaver.no

CONDOR:

edasi-tagasi lennud Frankfurdist Mombasasse Keenias alates 207 € üksikuil päevil aprillis ja mais. tripado.de