Nädala Tsahkna

Poliitikasaade Foorum

Ka unenäod kahest miljardist eurost, mida enne kohalikke valimisi inimestele kätte jagada, sellist asja ei ole, seda asja ei tule.

Valitsuse pressikonverentsil 9. märtsil

Nädala anekdoot

Haridusminister Mailis Reps esineb „Ringvaates“: „Seoses Süüria põgenike tulekuga oleme hakanud lastele koolis õpetama araabia numbreid.“

Marko Reikop: „Proua minister, on näha, et teil on veel ühed numbrid täitsa selged!“

Reps: „Ee... millised?“

Reikop: “Naljanumbrid!”

Hannes Võrno, üllatasite eile teatega, et kandideerite EKRE nimekirjas Tallinna linnapeaks. Miks nii?

Ma olen täiesti normaalne eesti mees oma parimates aastates, miks siis mitte. Elukogemust on, tahtmist on, näolapp on ka üle keskmise kena, mida siis Tallinna juhtimiseks veel vaja on.

Aga miks kohe linnapeaks?

Vaatasin, et Edgarist on töökoht vabaks jäänud ja nii tublit meest nagu mina pole asemele leitud. Päris loogiline ju tegelikult.

Miks kandideerite linnapeaks just EKRE nimekirjas, kui nii võimekat inimest tahaksid oma kandidaadiks ka kõik teised erakonnad?

Tõesti, linnapeakandidaadi rolli pakkusid mulle paljud, ainult Keskerakond hoidis mingil kummalisel kombel eemale. Minu jaoks polnud valik siiski raske, sest EKRE on ju ainus eestimeelne erakond.

Ainus eestimeelne?

Muidugi. Vaid nemad võitlevad Eesti rahvast ähvardavate ohtude ehk homopropaganda ja samasooliste WCde vastu.

Samasoolised WCd ähvardavad Eesti rahvast?

Samasoolised WCd on lääne kultuurimarksistide leiutis. See on võõrkeha, mis on eesti kultuurile võõras.

Põlises eesti kultuuris polegi WCsid, talurahvas käis vanasti metsaservas või laudas asjal.

Jah, aga mehed ja naised käisid eri lehmade taga oma asja ajamas. Tollal teati, et mehed ja naised tuleb selles küsimuses lahus hoida.

Kuuldavasti olite te väga pettunud oma Afganistani missioonis?

Peamiselt pettusin ma Talibanis. Ootasin neilt ohtlikke rünnakuid baasile koos katsetega perimeetrist läbi tungida. See oleks mulle pakkunud mitmeid võimalusi lahingus oma mehelikkust näidata ja nende lugudega hiljem oma lapsi ja lapselapsi aastakümneid rõõmustada. Kahjuks tegeles Taliban vaid mingi mõttetu pommide panemise ja võsast tulistamisega, mis mind ei puudutanud, sest mina väeosast väljas ei käinud.

Kui tõenäoliseks peate oma võitu ja saamist Tallinna linnapeaks?

Väga tõenäoliseks. Vaadake tõele näkku, kes ei tahaks sellist linnapead nagu mina?