Just Klobuchar on üks neist, kelle nii kerkib sagedasti esile, kui Ühendriikides arutatakse, keda võiksid demokraadid nelja aasta pärast Donald Trumpi vastu kandideerima saata.

Minnesota osariigist senatisse valitud 56aastane Amy Klobuchar on endine prokurör ja praegu üks kahekümnest naisest USA senatis. Möödunud suvel peeti Klobuchari tõenäoliseks Hillary Clintoni asepresidendikandidaadiks, kuigi lõpuks langes Clintoni valik siiski Tim Kaine´i kasuks.

Tema vaated on üldiselt kooskõlas partei pealiiniga - LGBT õiguste pooldamine, valikuvabadus abordi osas, tervishoid kõigile -, kuigi pigem peetakse teda mõõdukaks demokraadiks. See on omakorda tõstnud tema toetust nii vabariiklaste kui kindla eelistuseta valijate seas.

EESTIS: Amy Klobuchar istumas John McCaini vasakul käel. 

Väljaande Morning Consult korraldatud laiapõhjaline küsitlus (intervjuud 62 000 registreeritud valijaga) aasta esimeses pooles näitas, et Amy Klobuchar on menukuselt seitsmes senaator senatis, kelle tegevuse kiidavad heaks 68% vastanutest. Esikohale asetus hiljutine demokraatide sisevalimiste presidendikandidaat Bernie Sanders.

Ajakiri New Yorker leiab, et 13 naise hulgast, kes võiks saada järgmiseks USA riigipeaks, on Amy Klobuchar nimekirjas esimene: "Populaarne, praktiline, veetlev, progressiivne - kujutage teda korraks ette väitluslaval Donald Trumpi rõõmsameelselt maha tegemas. Miks ei peaks ta Trumpi võitma?".

Washington Post toob esile kuus persooni, kelle hulgas ka Klobuchar. Ajakiri Mother Jones on arvanud Klobuchari 11 tõenäolise demokraadist kandidaadi sekka (koos näiteks Tim Kaine´i ja Elizabeth Warreniga). Samuti leiab ta mainimist USA Today, Billboardi, The Hilli, Heavy.com ja mitmetes teistes vastavates ennustustes. Klobuchari on Trumpi võimaliku vastasena välja toonud isegi paremäärmuslik Breitbart. Viimast peetakse teatavasti Donald Trumpi mitteametlikuks hääletoruks, mille endisest juhist Steve Bannonist sai hiljuti Trumpi tähtsaim poliitnõunik.

Kui muidu poleks järgmine presidendiheitlus nii vara isegi jututeema, siis miljonid Trumpi-vastased ei jõua 2020. aasta valimisi ära oodata.