"Aasta albumite" eelsoojendusena tutvustamegi teile, mis olid meie hinnangul kümme halvimat kodumaist lugu lõppeval aastal.

10. Krutifix – nummipummi

Hea küll, see laul on pärit aastast 2015, kuid kuidagi teenimatult radari alt läbi lennanud. Lemberäppi tehakse Eestis kahjuks liiga palju, aga selle loo muudab ainulaadseks ainuüksi riim „Su silmade sära katab kogu Eestimaa, su mega kena keha tapab pagulased ka“. Üsna päevakajaline või mis?

9. Marco Tasane – Kooli kooli

Nali on enamjaolt paar esimest korda naljakas, siis hakkab tüütama, kuni muutub kunagi taaskord naljakaks. Marco Tasane on sarnane artist, sest ta teeb sisuliselt ühte nalja juba mitu viimast aastat, kohati muutusid tema lood enda sarnasuses tüütuks, kuid siis tuli aasta 2016 ja Marco Tasane on taaskord naljakas. Suuresti tänu loole „Kooli-kooli“, mille video on lihtsalt ebareaalne.

8. Patune pool – Seiklust ihkab hing

„Kallis tule siia ja vaata mul silma, sest sellest kaunist näost sa jääda võid ilma,“ laulab rõlge tummi saatel naisvokaal. Mehel on siiski lihtne naist tagasi võtta, kuna peab lihtsalt öö otsa naisega tantsima. Siis saabub mängu akordion, siis läheb tümm veelgi valjemaks.

7. San Toki ja Piffito – Hämarad teod

Pahatihti kurdetakse, et Eestis pole korralikku naisräpparit, aga äkki on see isegi hea? Neiu Piffito räägib geelküüntest, spaadest ja siis tuleb korraga: „Sa vaata, kui su ette astun mina – muidu võib valutama hakata muna“. Hea küll, aitäh.

6. Mohiito – Vaba

Liiga kitsas särk, meelas naeratus, aafrika rütme järgiv taustamuusika, täiesti ootamatult vahele hüppav räpiosa, 5+ koreograafia. Suvelaulude kindlalt üks hirmsamaid esitusi.

5. Wild Disease ja Feat – Kui sajab, siis kallab ja Viieni tööl

Arusaamatu, kuidas nad jõuavad? Karmid näod, päikseprillid, õpitud poosid ja ikka laulud on ikka sõnad stiilis „Võtame põhjani“ või „jou, tõmban selga tagi, pähe panen mütsi“. Põhja-Tallinna tegelased on sellest kõigest hoolimata või tänu sellele kummaliselt populaarsed.

4. Tänatehtu – Vala sada

Päkapikudisko ja õllelaulu häbitu crossover. Kunagi laulis ansambel Släm „A mul on jumala pohhui“, aga nüüd tulevad täisealised mehed ja laulvad „Vala sada, meil on kõigest pohhui“. Lihtne?

3. Olavi Otepalu – Vaata ringi

Koolidirektor Olavi Otepalu vaatas Märt Sultsi ja mõtles, et koolidirektor ja muusik, mis saaks seal valesti minna? Võttis appi Eesti kunagise kõige rikkama mehe Aadu Luukase poja Indreku ja pani kokku bändi. Hääl on mehel ju üsnagi okei, videotesse paisatakse suurel hulgal raha, aga laval näeb asi väga kummastav välja. Aasta kõige ebamugavama telelaivi ja lipsynci eriauhind läheb kindlalt Olavile.

2. Leo Lehepuu – Tantsi, Tantsi

Kui DJ Heiki oleks Batman, siis Leo oleks tema Robin. Viimased paar aastat on nemad Tartu baari Sodiaak kõige popimate pidude eestvedajad ja partnerid muusikas.

Leo tundub Heikiga võrreldes häälematerjali poolest kui Jaak Joala, aga sellest ei lase ta end segada. Heatujulisus, rahvapärasus, kõik see on ka Leol olemas. Aasta parim proovivideo auhind läheks ka ilmselt Leole.

Kahjuks on Leol ka enda Robin ehk Raimo Tilgor, kes kasutab arusaamatut esinejanime ABSpecialC. Viimasel peol teatasidki Leo ja ABSpecialC, et nad ühendavad jõud ja loovad bändi Dark Velvet.

1. DJ Heiki – „Kallis“ ja palju teisi lugusid

Enne tänavust sügist ei teadnud DJ Heikit suurt keegi. Suur vormelifänn on enda sõnul muusikat teinud ja pidusid korraldanud juba aastaid, kuid seda eelkõige enda tuttavate-sugulaste ees. Nüüd on eelkõige interneti teel lisandunud igakuistele kontsertidele kümneid uusi fänne, kes enamjaolt sellist muusikat ei kuula. Tõsi, Heiki ei pea viisi, tema saundid on võetud vene diskotümakast, kuid seda kõike korvab ta entusiastliku ja rõõmsameelse naeratusega. Me veel kuuleme Heikist!