Siiani on Kersti Kaljulaidi abikaasat ajakirjanduses esitletud tiitliga „kodune“. Kui Kersti Kaljulaid on varsematel aastatel viibinud presidendi vastuvõtul, siis abikaasat pole tal kaasas olnud.

Tänane Õhtuleht küsibki oma artiklis: „Kes on Kersti Kaljulaiu salapärane abikaasa Georgi-Rene Maksimovski?“

Kuna Õhtuleht küsimusele vastust ei andnud, siis Ekspress ütleb: Kersti Kaljulaidi abikaasa Georgi-Rene Maksimovski töötab või töötas suure tõenäosusega Teabeametis või sellega seotud asutustes.

Kaitseministeeriumi alluvuses tegutsev Teabeamet tegeleb välisluure ja elektroonilise teabeturbega. Teabeamet on kõige salajasem asutus Eestis üldse.

NR 343: Georgi-Rene Maksimovski Tartu Jooksumaratonil.

Maksimovski on hariduselt elektroonikainsener ja töötas 1988-89 Tartu Ülikooli küberneetika instituudis. Tema hilisemad töökohad pole teada.

Hetkel on Maksimovski Tallinnas kodune. Kas ja kuidas tema karjäär edasi läheb, on vara öelda.

Kui Kersti Kaljulaid peaks esmaspäeval presidendiks valitama, võib see abikaasa töölkäimist oluliselt mõjutada või suisa võimatuks muuta. Nii nagu ka president, muutub ka presidendi abikaasa automaatselt avaliku elu tegelaseks. Inimese jaoks, kelle senine töö on olnud „seinaga ühte sulamine“, ei saa see olla ilmselt kerge.