Partsi CVs on magistrikraad mitu aastat maailma parimaks valitud ülikoolist (Massachusettsi tehnoloogiainstituut), bioloogiadoktorikraad tänavu parimate tabelis kolmandaks jäänud Cambridge’i ülikoolist, ta on olnud aasta külalisteadlane Cambridge’iga kolmandat kohta jaganud USA Stanfordi ülikoolis. Lisaks veel järeldoktorantuur Kanadas Torontos (maailma 34s). Ülikooliõpingute esimesed kaks aastat saatis ta mööda kodulinna Tartu ülikoolis (kõigub maailma 500 parima piiri peal).

Täna jagab Parts end Cambridge’is asuva Wellcome Trusti Sangeri instituudi ja Tartu ülikooli arvutiteaduste instituudi vahel. Kolm nädalat Inglismaal, nädal Eestis.

Kaks aastat tagasi ennustas ta: järgmise viie aasta jooksul antakse Nobeli meditsiiniauhind teadlastele, kes uurisid välja, kuidas töötab bakterite immuunsüsteem. Tal on isiklik raha mängus, sada eurot. Kui seda ei juhtu, siis annab ta esimesele küsijale sada eurot. Tähtaeg on 2019. aasta oktoobri esimene nädal. Kui Nobeli komitee auhinnateadaandest ei käi selleks ajaks läbi lühend CRISPR (hääldub „krisper“), peab Parts oma rahakoti avama.