15. veebruar 2001

Pidu! Portaal oli ebakaine, portaalil oli sünnipäev!

Suures juurviljalaos mängis house-muusika. Suures houses mängis laomuusika. Suure i-värava karneval käis x-tempos. Ilus pikk poiss tantsis kaerajaani.

Jänesemaskiga Evelyn tvistis koos tundmatuks jääda sooviva investoriga (shaakalimaskis). Psühhoanalüütik Lily Marleen sosistas kellelegi anaalpsüühikast. Hästitreenitud kehaga sooniline turvamees, kelle ärahööveldatud näole oli kleebitud Tom Cruise grimm filmist Magnoolia, kordas üksinda tantsides hüüet "Respect the cock!". Talle sekundeeris arvutifriik Kevin: "Seduce and destroy!".

Juurviljalao endises avokaadode osakonnas rippus hiigelsuur ekraan, millel vaheldusid diskori öömust nägu ja online-uudised. House-muusika oli ergutav, uudised esialgu veel uinutavad.

Sooniline Cruise näoga turvamees jälgis tantsides ekraani. Uudiseid, mida diskori pea ära ei varjanud, oli vähe. "Euroopa liit karistab kõiki koduse kitsejuustu levitamise salaketi liikmeid. Möödunud nädalast on ilma spetsiaalse väljaõppeta isikutel keelatud Liidu territooriumil söögi valmistamine. Kitsejuustuketi organiseerija väidab, et keegi on tema peale "kitse pannud". Samuti väidab keti organiseerija, et tema juust sisaldab rohkem informatsiooni kui Euroopa kohus vastu võtta suudab."

Diskor kiirendas muusika rütmi. Haip alles algas. Juurviljalao seinad põrusid. Jänesemaskid plinkisid punaselt. Kevin ei oleks uskunud, et suudab veel spagaati teha. Ainult üks noormees saalist suutis tema eeskuju järgida. Kes see sulgedega meesiludus võiks olla?

"Kes sa oled?" karjus Kevin muusikast üle karjudes. Suled raputasid end ja kukkusid koos peaga... järjekordseks spagaadiks. "Mis?" karjus Kevin.

"Ahvi? Kahvi?" Spagaadispetsialisti peasulgede alt paistis blond juus. Poiss polnud võib-olla täisealinegi. "Olen Caffi!" luges Kevin noormehe huultelt. "Cafferlover!" Kevin tantsiskles eemale. Muidugi, ta oleks pidanud ise selle peale tulema, Cafferlover ei saagi muud olla kui blond. Kergelt mingitud silmadega.

Oh, ja nagu kõik Tallinna liiklusrikkujad teadsid, peitus kommentaator Caffi taga liikluspolitsei üks juhtfiguure leitnant Kommisaar. Tema lemmikdiskoteegid olid need, kus kasutati vilkureid ja stroboskoope. Lemmikküsimus kiirusületajate peatamisel aga: "Kuidas te seda kommenteerite?". Kommisaar kadus paari spagaadi saatel Evelyni ja Lily Marleeni varju. Oo, ta oli nõtke!

Kritiseerija kahetses jälle kord oma lühikest kasvu. Ta ei saanud pilku Lily Marlene kätelt. Hõbedased küüned! Ta jumaldas pikki küüsi. Kritiseerija heljus Lily Marlenega ega lasknud Lily käsi oma peopesadest välja. Lily sosistas midagi sotsiaalsest analoogiast ja anaalsest sotsioloogiast.

Kritiseerija ei viitsinud kuulata. Ta kujutles Lily Marlene küüsi oma õlgadel, kergelt isegi õlgade sees. Isegi veel millegi ümber. Kritiseerijale meeldis Lily lõhn, kui Lily ta suunas kummardus järjekordset analoogi sosistama. Lily silmad olid rohelised, maski polnud tegelikult ollagi. Mingi sädelev ribake laubal.

"Muidugi kui ta mulle mu kasvu pärast korvi ei anna," värises Kritiseerija. Ta ei tahtnud saada juurviljalaos juurviljakorvi.
Kritiseerija otsustas sel ööl, kui vähegi võimalik, Lilyle anagramm saata. "Muidugi kui ta mulle mu kasvu pärast korvi ei anna," värises Kritiseerija. Ta ei tahtnud saada juurviljalaos juurviljakorvi. "See on geniaalne mõte!" ütles ta Lily Marlenele, et viisakas näida ja surus end sõnade kinnituseks Lily rindade vastu.

Evelyn põrkas vastu Kommisaart. Oo, sulgedes politseinik, ütles Evelyn. "Tere, Kommisaar-Cafferlover, mu ülemuse nuhtlus!"

"Tere, Evelyn, noo mis on, kullake, kas Karl Grimm ei suuda unustada?"

"Unustada? Sinu lutti! Sa topid talle iga kord oma patrullautos luti suhu, et leida mida kõmulehtedele teatada! Aga Karl ei joo roolis."

"Kuidas ta siis tookord nii lustilik oli?" Caffi tegi ka ise lustaka spagaadi. Tema kergelt mingitud silmad jälgisid Evelyni nüüd altpoolt. Nii altpoolt poleks Evelyn tahtnud.

"No ole nüüd viisakas, Kommisaar. Ega iga lusti sinu alkomeetri-lutt ju ei näita!"

Evelyn kohendas miniseelikut ja tõstis higiseks tõmbunud jänesemaski laubale. Käe ümber pitsidega kroogitud varrukaid tundes leidis ta, et väga efektne on ringutada. Evelyni pilk tõusis hiidekraanile. "Jeerum," ütles ta.

Arvutiekraanil olid tulevikuuudised!

Uudised kohtuistungist... mida polnud veel toimunud. Istung oli määratud kolme kuu pärast, aga portaal tsiteeris juba kohtuotsuse resolutiivosa! "Misasja!! Kommisaar! Kritiseerija! Vaadake sinna!"

"Kohtuotsusega on peaministri volitused peatatud. Megamäe voodoo-laskmist nimetab peaminister ise venelaste lõksuks, mis ületab Lätis FSB poolt korraldatud pedofiiliaskandaali. Peaminister Part Baar võrdles lõppsõnas end Bill Clintoniga, kes Baari arvates täiesti õigustatuld väitis kohtule "I did not have sex with this lady", kuna avalikkus pole Lewinskyt kunagi leediks pidanud. Part Baar kinnitas, et tulistas Karl Grimmi reklaambukletti teadmatult, kuna on lühinägelik ja avas Uzist tule lihtsalt lähivõitluse imiteerimiseks. "Ma ei teadnud, et reetlik turvapealik seal ka filmimise korraldas," ütles Baar oma esialgseid valeütlusi põhjendades."

Muusika juurviljalaos katkes. Õhus tundus mädanenud juurvilja lõhna. "Palun seletage, mis see on?!" kõlas eemaletõukavalt normatiivne hääl. Punapeediosakonna ja avokaadolao vahelisel uksel seisis Martin M. Buick, portaali asutaja. Kaenlas üks tema lõpututest kaaslannadest - tüüne egiptlanna. "Kes on portaali toppinud tulevikuudiseid? Ja mida tähendab see jutt Sõrajalgade perekonna määramisest Eesti kollektiivseks presidendiks?"

Oleks Kritiseerijal klaviatuur käepärast, oleks ta Martin M. Buickile kiire vastuse klõbistanud. Aga tal olid käepärast ainult Lily Marlene küüned. Noh, raskel ajal abiks needki, mõtles Kritiseerija prohvetlikult.